Foto: Jurģis Kreilis
Salaspils ir ziedoša pilsēta. Šobrīd salaspiliešiem īpašs prieks par krāšņajām ziedu kompozīcijām Salaspils stacijas apkārtnē, skaistajām hortenzijām Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā, iebraucot Salaspilī pie šosejas, Budeskalnu ielā, Dienvidu parkā. Krāšņas dobes ir arī pie kultūras nama, Lauku un Parka ielā. Bagātīgi ziedoša ir dobe Dzelzceļa skvērā, daudzviet pilsētā ir izvietoti dažādi augu trauki.

Katru gadu Salaspilī arvien jaunās vietās tiek veikti labiekārtošanas darbi un iekopti jauni apstādījumi. Kā pastāstīja Lolita Balcerbule, Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja, pilsētas dobju ierīkošana un kopšana ir uzticēta četriem dārzniekiem ar deviņiem palīgiem. Katru gadu vasaras mēnešos darbam pilsētas apstādījumu uzturēšanā tiek piesaistīti apmēram 30 skolas vecuma bērni. Pūles atmaksājas – Salaspils kļūst arvien ziedošāka!

Aizvadītā karstā vasara Salaspils puķēm un arī to kopējiem nebija viegla. Dārzniece Mārīte Upesjure-Škapare stāsta, ka laistīšana aizņēma lielāko dienas daļu. "Svarīgākais jau ir augus laikus "padzirdīt", jo katra sausumā pavadītā stunda samazina to dekorativitāti,"saka Mārīte.

Šobrīd jau nākamajam gadam pilsētas ainavu arhitekte Daiga Veinberga kopā ar pašvaldības Komunālā dienesta dārzniekiem izstrādā ekoloģiskus un ilgtspējīgus apstādījumu projektus. "Tie prasīs mazāk kopšanas un ne tikai izdaiļos un dekorēs pilsētu, bet arī radīs veselīgu dzīvesvidi," saka Veinberga.

Savukārt dārzniece Mārīte Upesjure-Škapare atklāj, ka šā gada rudenī Salaspils pilsētas dobēs tiks sastādīti 20450 tulpju, narcišu, krokusu sīpolu – kopā 66 dažādas šķirnes.

Tikko ekspluatācijā nodota Maskavas iela ar apstādījumiem, un tā būs daudz krāšņāka jau nākamgad. Arī nākamgad pērno pavasara puķu sīpoli tiks sastādīti zālienos, veidojot tulpju un narcišu pļavas pilsētā, pie dīķiem turpināsies rekreācijas zonas izveide. Pēc pāris gadiem jau būs izveidots pilsētas centra laukums ar bagātīgiem apstādījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!