Foto: Jūrmalas pilsētas domes arhīvs/Artis Veigurs
Jūrmalā ik gadu pašvaldība rīko konkursu "Jūrmalas skaistākais īpašums", un arī šis gads nav izņēmums. Jūlijā un augustā žūrija devās uz sakoptākajiem īpašumiem pilsētā, vērtējot un lūkojot klātienēs skaistās puķu dobes, vides objektus un citus dārzu smukumus.

Pieteikšanās konkursam bija līdz 30. jūlijam, savukārt žūrijas komisija īpašumus vērtēja līdz 15. augustam.

Kā portālam "Māja&Dārzs" pastāstīja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa, šogad nebija daudz pieteikumu. Ikgadējā konkursā par skaistāko īpašumu pieteikti 16 īpašumi – gan individuālās dzīvojamās mājas, gan daudzdzīvokļu nami un uzņēmumu teritorijas. Viņa atzīmē, ka pašlaik žūrija vēl apkopo konkursa rezultātus, uzvarētājs tiks paziņots augusta beigās.

Tikmēr albumā zemāk varam palūkoties Jūrmalas pilsētas domes fotoattēlos, kuros redzami visi 16 skaistākie īpašumi, kas startē konkursā.

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka pērn konkursā bija pieteikti 18 īpašumi. Individuālo dzīvojamo māju grupā kopumā tika vērtēti 12 īpašumi, četriem no tiem piešķirta godalga "Jūrmalas pilsētas skaistākais īpašums 2020": Oksanas Romanovas, Santas Siliņas, Mārtiņa Drieka un Ineses Kokares īpašumiem. Deviņiem īpašniekiem piešķirti pateicības raksti par praktiska un krāšņa dārza uzturēšanu, par radošu pieeju Ķemeru ainavas veidošanā, par ieguldījumu sava dārza kopšanā un par labu sākumu skaista dārza izveidē. Daudzdzīvokļu namu grupā godalgu saņēma nama Edinburgas prospektā dārza veidotāji, bet pateicības rakstu par krāšņas puķu dobes iekopšanu pie daudzdzīvokļu nama saņēma īpašuma Nometņu ielā iedzīvotāja. Pērn Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību grupā godalgu saņēma pirmsskolas izglītības iestāde "Austras koks", uzņēmumu teritoriju grupā Jūrmalas pilsētas skaistākā īpašuma gods – SIA "Raiņa sēta" īpašumam, savukārt pateicības raksts par teritorijas izdaiļošanu ar ziedošiem augiem piešķirts tirdzniecības centram "Liedags".

Arī portāla "Māja&Dārzs" pērn paciemojās Jūrmalas skaistākajos īpašumos. Zemāk vari lasīt piecas intervijas ar dārzu saimniekiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!