Foto: DELFI
Latvijā ne tikai privātmājas grimst ziedu kupenās, bet arī baznīcas, un viena no tām ir arī izcilais baroka piemineklis, baltā pērle – Viļānu Svētā Ercenģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīca, kurai blakus atrodas klosteris.

Portāls "Māja&Dārzs" šajā pusē ciemojās jūlijā, apskatot ne tikai divus dārzus Viļānos, kur klausīties lakstīgalu treļļos, bet arī, aplūkojot Viļānu Svētā Ercenģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas krāšņo dārzu. Vietējie mums zināja stāstīt, ka dārzs īpaši krāšņi izskatās vasarā. Devāmies skatīties klātienē!

Kā vēstīja informācija Rēzeknes novada mājaslapā, lai apskatītu klostera dārzu ar kapelām, iepriekš jāpiesakās pa telefonu. Dārzs nudien mums sagādāja pārsteigumu, jo tik krāšņas dobes nevienā Latvijas baznīcā nebija manītas! Kas par krāsām, kas par ziedu daudzveidību!

Foto: DELFI

Flokšu un pat viengadīgo augu upes, stādījumi glīti nomulčēti... Tā teikt – praktiskais apvienots ar skaisto! Dobes mazāk jāravē, karstā laikā mulča palīdz saglabāt augsnes mitrumu, nemaz nerunājot par to, ka, saskarē ar augsni, mulča lēnām sadalās, augsne kļūst tikai auglīgāka.

Foto: DELFI

Rēzeknes novada mājaslapā teikts, ka Viļānu baznīca un tās apkārtne mūsdienās ir kļuvusi par ievērojamu svētceļojuma vietu. Tajā, kā vēsta informācija mājaslapā, bez atjaunotā dievnama iespējams apskatīt Sveču kapelu, Svētās Terēzes no Bērna Jēzus kapelu un rožu dārzu, kapelu veltītu dvēselēm šķīstītavā, baznīcas pagrabus ar kapelu veltītu nedzimušajiem bērniem, Krustaceļu, kā arī krusta kapelu, Fatimas Dievmātes godam veltīto grotu ar Fatimas ganiņu skulptūrām, Rožukroņa dārzu ar svētā bīskapa Meinarda – Latvijas pirmā misionāra – skulptūru, draudzes aizbildņa Svētā Erceņģeļa Miķeļa skulptūru. Starp citu, mūsdienās Viļānu mariāņu klosteris atkal ir atjaunots un ir lielākais vīriešu klosteris Latvijā.

Foto: DELFI

Rožu dobes baznīcas apkārtnē bija īpaši krāšņas. Tā vien šķita, ka karstais laiks dārza karalienes bija saudzējis!

Foto: DELFI

Starp citu, Viļānu baznīcai ir brīnumains izdzīvošanas stāsts. Šajā rakstā vari plašāk iepazīties ar Viļānu Sv. Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas stāstu, kas piedzīvojusi vairāku dinastiju maiņu un 20. gadsimtā arī traģisku ugunsgrēku.

Kā izskatās baznīcas skaistais dārzs, lūko albumā zemāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!