Foto: Privātais arhīvs
Katram saimniekam savā dārzā ir pa kādam lepnumam, kuru gribas izcelt gaismā. Kāds aizraujas ar konkrētu augu kolekcionēšanu, cits saviem spēkiem uzcēlis dārza lapeni, siltumnīcu vai augsto dobi, ar kuru padižoties ciemiņiem, bet vēl kāds lepojas par vecvectēva stādīto ozolu, kas nu jau sasniedzis dižkoka statusu.

Taču nekas augus un dekorus dārzā neizceļ tik labi kā svaigi nopļautais mauriņš. Tādēļ "Māja&Dārzs" sadarbībā ar uzņēmumu "Stihl" aicina piedalīties konkursā, kurā vari laimēt "Stihl" "RMA 339 C" akumulatora zāles pļāvēju ar akumulatoru un lādētāju 700 eiro vērtībā.

Foto: Delfi

Pastāsti mums par savu dārza lepnumu un vēstulei klāt pievieno arī fotogrāfijas, informāciju sūtot uz e-pastu darzajautajums@delfi.lv līdz 30. jūnijam ar norādi "Konkursam". Atceries – dārza lepnums var būt jebkas, ar ko aiz prieka vēlies padižoties citiem. Visi konkursam iesūtītie attēli un stāsti tiks publicēti DELFI "Māja&Dārzs". Uzvarētājs tiks paziņots 3. jūlijā DELFI raidījuma "Dārza jautājums" sezonas noslēdzošajā epizodē.

Stāstā ar savu lepnumu padalījusies Irēna Hermane no Daugmales. "Pašiem un garāmgājējiem par prieku mans dārza lepnums jau vismaz divdesmit gadus ir begonijas. Visvairāk un viskrāšņāk zied puķu kastēs un podos uz mājas balkona.

Tā kā tas ir uz ceļa pusi, vasarās bieži vien redzu, kā ļaudis, garām ejot, priecājas par manām mīļajām skaistulēm. Ir arī pa kādai dārzā, bet sētmalā acis priecē vecais aličas celms, kas "apaudzis" ar begonijām.

Lielākā daļa no tām mūsmājās aug un zied jau ilgus gadus. Pa kādai jau katru gadu arī iznīkst, un tas ir iemesls tikt pie jaunas. Zinot manu begoniju mīlestību, draugi un radi tās gana bieži mēdz dāvināt, un par to man ir patiess prieks."

Savukārt par savu lauku īpašuma apkārtni, kas atrodas Kurzemē Ventas krastā, netālu no Skrundas, lepojas Daiga Vesele. "Man ir bezgala mīļš, iekopts zemes gabaliņš patiesi īstos laukos. Visskaistākie dabas skati ir vērojami ap Jāņiem, jo tad saulīte noriet pāri upei, un debesis tad ilgi krāsojas dažādos toņos, līdz, apmetot mazu apli, jau uzlec tepat kaimiņu kokos.

Viss skaistums, protams, rodas, kad ap mājām ir skaisti nopļauta zālīte, visas takas un ceļi ir izpļauti. Šādā veidā gandrīz katru gadu kāds zāles pļāvējs ir pabeidzies, jo platība, ko pļaut, sanāk diezgan liela. Šogad tika ierīkota arī peldētava upes krastā no mājas vecajiem, starpsienu biezajiem dēļiem, kas tika iegūti paplašinot istabas ar jaunu durvju aili. Vēl man ir trīs bišu saimes, kas stropos sanes dzintaraini skaistu un gardu medu no vietējām pļavām un pie mājām augošajām liepām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!