Foto: Publicitātes attēli

Peonijas – tik cēlas, tik skaistas, tik maigas. Šobrīd visā Latvijā jau lēnām tās sākušas vērt savus pumpurus. Citviet jau viss dārzs izrotājies peoniju skaistajiem ziediem, bet citviet tikai dažas skaistules atvērušas savas galvas. Kuldīgas novada Pelču pagasta peoniju dārzā "Ziedoņi" viss jau plaukst un zeļ.

"Ziedoņos" var apskatīt vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir vairāk nekā 200 šķirnes – gan lakstainās, gan krūmpeonijas. Kolekcija tapusi divpadsmit gadu laikā un ik gadu tā tiek papildināta ar izcilākajām šķirnēm un peoniju selekcijas jaunumiem no Eiropas un ASV. Šeit ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs, retu koku un krūmu stādījumi.

9. un 10. jūnijā "Ziedoņos" notiks jau piektie peoniju svētki, kuros ikviens interesents no pulksten 10 līdz 18 varēs baudīt ziedošus peoniju laukus ar vairākiem simtiem šķirņu.

Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un interesentiem rādīs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties peoniju stādus, darbosies vasaras kafejnīca, kur varēs nobaudīt peoniju dzērienu, "Ziedoņos" audzētas zemenes un citus gardumu. Ikvienam interesentam būs iespēja pagatavot sejas skrubi ar vērtīgo peonijas sakni. Pasākuma laikā tiks izklaidēti arī bērni ar radošām aktivitātēm, piemēram, būs iespēja pagatavot peoniju kartītes, pieaugušos priecēs vijolnieka Edgara Ziņģes koncerts.

Arī nākamajās brīvdienās, 16. un 17. jūnijā, turpināsies peoniju dārza prieki, taču, ņemot vērā agro un karsto pavasari, saimnieki aicina sekot aktuālajai informācijai līdzi, lūk, šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!