Foto: DELFI
Pie Māras dīķa Rīgā pašlaik norit aktīvi darbi pie stādījumiem, jo tur tiek likvidēts Mārupes ielas pusē esošais jasmīnu dzīvžogs, kurš ir aptuveni 40 gadus vecs. SIA ''Rīgas meži'' daļas ''Dārzi un parki'' pārstāvji mierina – šeit taps jauna un krāšņa dobe, kurā augs ceriņi, hortenzijas un citi augi.

Kā savā "Facebook" lapā vēsta "Rīgas dārzi un parki" pārstāvji, cilvēkus ir satraukuši dārza darbi pie Māras dīķa.

"Māras dīķa apstādījumos Mārupes ielas pusē jasmīnu dzīvžogs ir aptuveni 40 gadus vecs. Jasmīni visraženāk zied 20–30 gadu vecumā. Intensīvas satiksmes ielas malā krūmiem dzīve nav viegla, bet dzīvžogs ir vairākkārt atjaunināts, retināts, mēslots. Tomēr visam savs laiks – pēc pēdējās atjaunināšanas jasmīnu dzinumi spēja sasniegt vien pusi no kādreizējā augstuma, arī dzinumu skaits lielākajai krūmu daļai niecīgs," tā pieņemto lēmumu skaidro Pārdaugavas iecirkņa vadītāja Dace Bruģe.

"Visus šos apstākļus ņemot vērā, kā arī iedvesmojoties no ainavu arhitektes Kristīnas Briķes izstrādātā Māras dīķa rekonstrukcijas projekta idejām (rekonstrukcijas projekts līdz šim realizēts minimālā apjomā), jau vairākus gadus lolojām ideju par vecā jasmīnu dzīvžoga pakāpenisku nomaiņu ar krāšņu, platu, visās sezonās ziedošu, daudzkrāsainu un faktūrām bagātu koku, krūmu, lakstaugu stādījumu, kas ne sliktāk pasargās parka apmeklētājus no ielas trokšņiem un izplūdes gāzēm, turklāt dažādos laikos krāšņi ziedēs un smaržos," norāda Bruģe.

Viņa informē, ka pašlaik Mārupes ielas malā tiek gatavota jauna dobe. Jau 10. maijā "Rīgas dārzi un parki" dārzkopji tajā iestādīs pirmās piecas dekoratīvās ābeles Malus 'Brandywine'. "Turpmāk sezonas laikā stādīsim dažādu šķirņu ceriņus, jasmīnus, spirejas, hortenzijas, graudzāles un puķes," plānus ieskicē Pārdaugavas iecirkņa vadītāja.

"Aicinām arī apkaimes iedzīvotājus, kuri vēlas piedalīties stādījuma veidošanā, dalīties ar idejām un priekšlikumiem," mudina "Rīgas dārzi un parki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!