Raunas pagasta "Mežnoru" saimniecībā jau baudāmas pirmās šīs sezonas zemenes, vēsta "Vidzemes televīzija". Ogas gatavojas nelielā, apsildāmā siltumnīcā, ko saimnieki sauc par eksperimentu.

Lai gan visi zemeņu stādi ir ziedos, audzētājs Aivars Urbasts spriež, ka aukstais mēneša sākums varētu aizkavēt ogu ienākšanās laiku. Arī aizvadītās ziemas kailsals nedaudz papostījis laika zemenes, tomēr zaudējumi nav pārāk būtiski.

"Ražojošie stādi daudziem ir izsaluši," spriež saimnieks. "Bet tā kā mēs sastādījām sabiezināti, tad blakus stādi ir dzīvi un raža būs!"

Saimnieks rāda, ka līdz ar zemeņu stādiem podos šopavasar tirgojis podos sastādītas, gandrīz gatavas zemenes, pircējiem tas esot paticis. Pagaidām gan saimniecībā gatavās ogas pietiek vien pašu ēšanai, tomēr saimnieks domā nākotnē arī vismaz vienu no lielajām siltumnīcām pārveidot par apsildāmu, tāpēc tagad pēta, kā un vai tas atmaksātos un kādas šķirnes stādīt.

Ogu audzētājs stāsta, ka nedaudz elpu atvilkt varot vien ziemā, no pavasara līdz pat vēlam rudenim darbu esot gana - stādījumi jāravē, jākopj, jāvāc ogas, jābrauc uz tirgiem. Saimniecībā audzē arī avenes, tāpat sākta arī vīna darīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!