Foto: Publicitātes foto
Rīgas dārzi un parki ik sezonu pārsteidz ar puķu dobju krāšņumu, un arī pavasaris nav izņēmums! Ceturtdien, 26. martā, SIA "Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" apsaimniekotajās teritorijās iestādīti 2745 pavasara augi, "Tavs Dārzs" pastāstīja SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Uldis Zommers.

Kā informēja Zommers, dārznieki un tehniskie darbinieki ceturtdien Vērmanes dārzā, Kronvalda parkā, Brīvības bulvāra alejā, Kultūras un atpūtas parkā Mežaparks, Dzegužkalnā, augu traukos Kaļķu ielā pie ieejas Vecrīgā no Aspazijas bulvāra puses iestādījuši atraitnītes un mārpuķītes, kas šai pavasarī papildinās jau iepriekšējā gada rudenī veiktos pavasarī ziedošo sīpolpuķu stādījumus.

Kopumā Rīgas dārzos un parkos iestādītas:

  • 12 šķirņu Ragainās vijolītes (atraitnītes) – Viola cornuta (šķirnes: 'Ice Babies Pink', 'Ice Babies Scarlet', 'Ice Babies Blue With Yellow,' 'Bel Viso Padparadja', 'Bel Viso Golden Yellow,' 'Bel Viso Orange Jump Up', 'Bel Viso Bright Purple', 'Twix Power White Lilac Wing', 'Twix Power Rose Face', 'Admire Yellow Blotch' - uzlabota;
  • divu šķirņu lielziedu vijolītes (atraitnītes) - Viola wittrockiana (šķirnes: 'Grandessa Karminrosa mit Auge' un 'Grandessa Weiß');
  • divu šķirņu ilggadīgās mārpuķītes – Bellis perennis (šķirnes – 'Habanera White' un 'Tasso, Strawberries & Cream').

"Kopumā iestādīti 2745 augi, kas rotās pilsētas seju un priecēs rīdziniekus mums visiem šai neierastajā laikā, kad valstī izsludināta ārkārtas situācija," uzsver SIA "Rīgas meži" valdes loceklis, kurš arī atklāj, ka šos augus izaudzējuši profesionāli stādu audzētāji no Bauskas puses – SIA "Ints@CO", kas pārstāv Piegādātāju apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!