Foto: Publicitātes foto
Arī Rundāles novada pusē šogad interesenti varēja pieteikt savus daiļdārzus konkursam ''Rundāles novada sakoptākā sēta 2016'', lai, iespējams, iegūtu goda plāksni, ar ko izrotāt mājas fasādi un godam lepoties. ''Tavs Dārzs'' sniedz ieskatu daiļdārzos, kas izvirzīti divās nominācijās – ''Ģimenes mājas apdzīvotās vietās" un ''Lauku sētas ārpus apdzīvotām sētām".

Kā atklāja Rundāles novada sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa, tika vērtēti tādi kritēriji kā kopskats un sētas plānojums, parādes ieeja, iebraucamais ceļš, zālājs, koki, krūmi un dekoratīvie stādījumi, tehnikas novietnes, automašīnu stāvvietas, atkritumu savākšanas organizēšana, atpūtas vietas, teritorijas bērnu atpūtai, karoga masts vai karoga turētājs, pastkastīte, kā arī mājas nosaukums.

''Šogad laika apstākļi tiešām nelutināja. Kā atzina daudzu māju saimnieki, zāle aug griezdamās un spēj tik pļaut un kaplēt. Tomēr, vērtējot sētas, mēs pievēršam lielāku uzmanību koptēlam un vizuālajai pievilcībai, ne tik daudz koši ziedošajām puķudobēm. Manuprāt, ir apsveicami saimnieku centieni radīt sev apkārt pievilcīgu ainavu, individualizēt savu sētu, nežēlojot tam ne laiku, ne līdzekļus. Un vislabākie rezultāti ir tad, ja šo aizraušanos ar prieku atbalsta visa ģimene," atklāj Ludmila Knoka, otrās kārtas vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja grupā ''Ģimenes mājas apdzīvotās vietās".

Nomināciju uzvarētāji tiks paziņoti Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā sarīkojumā novembrī, pasniedzot arī īpašās plāksnes, bet līdz tam katrs pats varam ievērtēt jau skaistākās lauku sētas Rundāles novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!