Foto: Privātais arhīvs

Nesen 50 gadus vecā Svetlana, kura dzīvo Rēzeknes novada Čornajas pagastā, savam "YouTube" kontam ieguvusi sudraba pogu, ko piešķir par 100 000 sekotāju. Tik daudz cilvēku četru gadu laikā pierakstījušies uz viņas stāstiem par dārznieka ikdienu.

Par balvu Svetlana uzzināja savā "YouTube" profilā, pēc tam no Amerikas pienāca sūtījums. Lielā, melnā kastē – skaista plāksne ar sudrabotu trīsstūra pogu un apsveikuma vēstule no videoservisa vadības. Šo plāksnīti Svetlana pieliks mājās pie sienas īpašā vietā.

Vai šī parastā Latgales sieviete lepojas ar īpašo statusu? Protams, saka Svetlana: "Man, parastam darba cilvēkam, šis apbalvojums ir kā medaļa sportistam, kurš ilgstoši trenējies, lai nonāktu līdz uzvarai."


Taču sākumā popularitāte nebūt nebija Svetlanas mērķis, filmēt un publicēt video viņa sāka, lai aizmuktu no depresijas. Pēc radinieka Maksima ieteikuma, kuram tobrīd bija 13 gadu. Zēns sākumā palīdzējis sievietei apgūt tehnoloģiju smalkumus, bet tagad Svetlana jau pati tiek galā ne tikai ar filmēšanu, bet arī montāžu. Lai arī atzīstas, ka izmanto tikai pamata iespējas, taču ar to viņai pietiek, specefekti iestādītajam un ražai nav vajadzīgi. "Es sapratu, ka radiniekam, kļūstot vecākam, vairs nebūs laika, ko man veltīt."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!