Foto: DELFI
Uzvaras parks ik gadu aprīļa izskaņā un maija sākumā grimst rozā ziedu kupenās, jo krāšņi zied sakuras, bet šogad iespaidīgajiem sakuru kokiem pievienosies vēl 15 jauni kociņi, kuri iestādīti pēc rīdzinieku iniciatīvas.

15 jaunās Prunus sargentii x Prunus subhirtella "Accolade" šķirnes sakuras SIA "Rīgas meži" Dārzu un parku daļas dārznieki un arboristi iestādījuši īsi pirms sakuru ziedēšanas – šī gada 17. aprīlī.

Kā "Tavs Dārzs" atgādināja uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis, Uzvaras parkā 2012. gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi. Vaikulis norāda, ka jaunie koku stādiņi iestādīti pēc vairrākkārtējiem rīdzinieku ierosinājumiem, lai šādi paplašinātu jau esošo sakuru klāstu.

Darbs pie jauno stādiņu vietas sagatavošanas sācies jau 2018. gada rudenī. Kā norāda Vaikulis, uzņēmuma dārznieki sāka veidot sakuru agrotehniskajām prasībām atbilstošu augsnes struktūru, paaugstinot virsmas reljefu Uzvaras parka daļā pie Grīna bulvāra. Tieši šajā vietā parasti pavasaros un rudeņos veidojies pārmērīgs mitrums, kā rezultātā tika liegta iespēja tur iestādīt kvalitatīvus stādījumus.

Šajā rakstā vari aplūkot, cik gan krāšņi un bagātīgi pagājušajā gadā Uzvaras parkā ziedēja trauslās sakuras, bet šeit vari ielūkoties, kā Vašingtonā un Japānā zied ķirši.

Foto ieskats, kā tika stādīti jaunie sakuru kociņi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!