Foto: Komunālās pārvaldes arhīvs
Pavasarī vairākas pilsētas sāk daiļoties vasaras rotā, un arī Ventspilī sākti darbi pie ziedu skulptūru izrotāšanas, tajā skaitā arī iespaidīgās puķu gotiņas, kas šogad būs apstādīta ar 8700 puķēm.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" un PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts", patlaban 4 metrus augstā un 7 metrus garā ziedu skulptūra "Puķu gotiņa" tiek ietērpta vasaras rotā. Iestādes informē, ka ziedu skulptūra ir veidota no 32 kvadrātmetriem augsnes, kā arī nodrošināta ar automatizētu laistīšanas sistēmu. Savukārt vakara stundās tā būs arī izgaismota. Iestādes norāda, ka, lai nodrošinātu puķu noturību, augsnes maisījums ir bagātīgi gatavots no auglīgās augsnes, komposta zemes un kūdras substrāta, pievienojot ilgās iedarbības minerālmēslus.

Arī šogad, tāpat kā pērn, iespaidīgo ziedu skultpūru rotās 8700 puķes. Tajā iestādīts ložņu cekuliņš, sarkanziedu leduspuķes, baltu ziedu leduspuķes, gaiši rozā ziedu leduspuķes, pelēkās krustaines, lašukrāsas un violetas vallera balzamīnes, dzeltenas samtenes, kā arī rozā ziedu leduspuķes.

Puķu gotiņa savu tēlu maina divas reizes gadā – pavasara sezonā tā tiek ietērpta ziedu rotā, bet gatavojoties ziemai, lielākā pilsētas skulptūra tiek ieziemota, un tās tērps tiek gatavots no 7000 mazām gaismiņām, kas iestrādātas ģeotekstila pārklājā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 2012. gada maijā Ventspilī atklāja rekordlielu ziedu govi, kura atrodas Sarkanmuižas pļavā, līdzās košajai dobei "Jūras akmentiņi".

Kā informē iestādes, pēc pavasara sīpolpuķu noziedēšanas pakāpeniski tiks uzsākta arī vasaras ziedu stādīšana pilsētas dobēs. Ziedu stādīšanas darbus plānots pabeigt līdz jūnija vidum. Ventspils pašvaldības iestādes "Tavs Dārzs" informē arī par pārējo puķu skulptūru ietērpšanu vasaras ziedu rotā, kā arī iestādāmo vasaras ziedu skaitu:

  • "Zaķu ģimene" pie mazbānīša gala stacijas jau ir ietērpta ziedu rotā. Stādīšana norisinājās no 5 līdz 8. maijam. Tur kopumā iestādīti 4440 augi;
  • Puķu gotiņa tiek apstādīta no 11. līdz 15. maijam, un tur kopumā būs 8700 augi;
  • "Pīļu ģimene" Bērnu pilsētiņā ziedu rotā ietērpsies no 18. līdz 22. maijam. Tur dārznieki sastādīs 2550 augus;
  • "Bobsleja komanda" Jaunpilsētas skvērā tiks apstādīta no 18. maijam līdz 22. maijam. "Bobsleja komandu" rotās 1250 vasaras ziedi;
  • "Mārītes" Ostas ielas promenādē ar 1500 ziediem tiks apstādītas no 18. maija līdz 22. maijam;
  • "Mārīšu ģimene" Pārventā ziedu rotā ietērpsies no 25. maija līdz 29. maijam. Tur kopumā būs iestādīti 3600 vasaras augi;
  • "Zemūdens pasaule" pie Piejūras akvaparka ar 2220 augiem tiks apstādīta no 25. maija līdz 29. maijam;
  • "Basketbola bumba" pie Olimpiskā centra "Ventspils" ziedu rotu iegūs no 25. maija līdz 29. maijam. Tur kopumā tiks iestādīti 2120 augi;
  • Ziedu pulkstenī augi tiks sastādīti no 1. jūnija līdz 5. jūnijam. Kopumā tur tiks iestādīti 870 vasaras ziedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!