Foto: Vida Press
Interjera pārmaiņas ne vienmēr prasa lielus līdzekļus un profesionāļu algošanu. To pierāda arī kāds pāris, kas iegādājās mājokli un saviem spēkiem to atsvaidzināja, iztērējot vien 3565 eiro, tādējādi paaugstinot dzīvokļa vērtību par 35 000 eiro, vēsta "Vida Press".

Kad 2020. gada maijā 29 gadus vecā Rima Aktara ar vīru Liverpūlē iegādājās trīs guļamistabu māju par 146 000 tūkstošiem eiro, tās interjers bijis ļoti novecojis un bezgaumīgs – drēgns un drūms mājoklis, kurā izteikti dominēja zilās un pelēkās krāsas toņi, bet paklāji bijuši mitruma piesūkušies. Kā teic saimniece, ģimene saskatīja potenciālu, tomēr veikt kapitālo remontu un tērēt lielus līdzekļus, lai mājokli savestu kārtībā, nevēlējās, jo neuzskatīja, ka šī būs tā vieta, kur pavadīs visu dzīvi. Lai izvairītos no lielām izmaksām, pāris pie mājokļa uzlabošanas ķērās savām rokām, to izremontējot bez jebkādu profesionāļu iesaistīšanas.

Aizraujošais piedzīvojums sācies ar sienu pārkrāsošanu neitrālākos – bēšos toņos, lai telpai dotu mājīguma sajūtu, izmirkušo paklāju aizvākšanu un grīdas seguma maiņu, ko viņi iemācījās, izmantojot "Instagram" atrastos padomus. "Mēs gribējām ieklāt jaunu grīdas segumu gandrīz katrā istabā, tomēr, lai ietaupītu naudu, gribējām to darīt paši. To, kā to izdarīt, uzzinājām "Instagram", un godīgi sakot, tas ir viens no lielākajiem sasniegumiem, ko saistībā ar savu māju esam paveikuši!" pastāsta Rima. Sieviete atklāj, ka vissarežģītākā bija sienu krāsošana – augsto griestu dēļ. Māja ir veca, tādēļ sienās radušās plaisas, kuras sākotnēji Rimai bijis grūti pieņemt, taču nu viņa secina, ka patiesībā tās mājoklim piešķir īsto noskaņu.

Rimas galvenais mērķis bijis ierīkot ietilpīgu vietu mantu glabāšanai, kas iepriekš mājoklī nebija – virtuvē tika izveidota pieliekamā zona, savukārt guļamistabā tika realizēti iebūvējamie skapji, kuri lieliski iederas kopējā istabas interjerā.

Lielāko daļu mēbeļu pāris iegādājās "Facebook Marketplace", savukārt virtuves skapīši tika izgatavoti pašu spēkiem, izmantojot MFD koka plāksnes, kas kopumā izmaksāja tikai 83 eiro. Bez pārmaiņām neizpalika arī duša – tās rāmi pāris nokrāsoja melnā krāsā, izmantojot krāsas testeri, savukārt uz stikla uzlīmēja melnas krāsas vinila lentes strēmeles, kura tika nopirka "Ebay". Šīs pārmaiņas izmaksājušas ap 10 eiro.

Remontdarbi notika tikai nedēļas nogalēs, un katras istabas pabeigšana prasījusi vien dažas nedēļas intensīva darba un apņēmības. Kopumā remontdarbos pāris iztērēja 3565 eiro, ieskaitot arī izmaksas par iebūvējamajiem skapjiem.

Tomēr mājokļa pārvērtības vēl nav galā! Nākamais mērķis esot priekšnama un pārējo divu guļamistabu izremontēšana, tādēļ Rima uzskata, ka mājokļa vērtība vēlāk būs vēl augstāka. Viņa piebilst, ka remontdarbu laikā sapratusi – mājoklī vienmēr būs iespēja izpausties dekorējot.

Vislielāko pateicību sieviete vēlas teikt savam vīram: "Bez viņa es nebūtu varējusi īstenot pat pusi no idejām un plāniem. Viņš patiesi bija dārgakmens!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!