Foto: Shutterstock
Laikā, kad arvien biežāk cilvēki pievēršas ''zero waste'' jeb dzīvei bez atkritumiem, rodas izcilas idejas arī dažādiem dekoriem, kompozīcijām un citiem pielietojumiem lietām, kuras varbūt ierasts iemest atkritumu tvertnē. Protams, katru izdzerto vīna pudeli nepārveidos par dekoru, citādi dažu gadu laikā interjers jau līdzināsies pudeļu noliktavai, tomēr kādu ideju varbūt patiesi vērts īstenot! Un varbūt kāda no tām noder kā ierosme pašgatavotai dāvanai?

Šajā rakstā atrādījām idejas, kā pudeles pārveidot par dažādiem dekoriem, noslēpjot etiķetes un pārkrāsojot stiklu, taču šajā apkopojumā atradīsi interesantus risinājumus, kā pudeles izmantot, saglabājot to autentisko izskatu.

Ja mājas ballītē cieņā bijis vīns, saglabā pudeles, kuru etiķetes ir tik glītas, ka pat žēl izmest. Lūk, ļoti gaumīgs piemērs, kurā pudeles izmantotas par svečturiem. Nav žēl, ka svece nopil, sveces stabili noturas un arī labi izskatās. Vai vajag vēl kādu iemeslu?

A post shared by Le Gourmand (@gourmand_le) on Oct 18, 2017 at 9:25am PDT

Lūk, arī dzirkstošo dzērienu un viskija pudelēs ieliktas sveces izskatās gana graciozi.

Smalkāku dzērienu pudeles pašas par sevi ir tik glīšas, ka neko daudz dailes izcelšanai nemaz nevajag. Mākslinieciskā kičā labi iederēsies pudeles ar ieliktām diožu virtenēm, kas skaisti izgaismos telpu.

A post shared by Samu ,Sipoo (@jakke91) on Oct 10, 2017 at 9:33am PDT

Viskija cienītājiem varētu labpatikt šāds papildinājums vannasistabā – pudele kā ziepju trauks.

Arī virtuvē šāds izpildījums iederas, pudelē iepildot trauku mazgājamo līdzekli.

A post shared by Emma (@aunty_m12) on Apr 1, 2016 at 9:25pm PDT

Pavisam asprātīgu pieeju viskija pudele atradusi gaismekļa funkcijā – pati pudele kalpo kā statīvs abažūram, bet sabērtie akmentiņi atbilstošā krāsā atgādina, ka tā ir viskija pudele.

Taču var izlīdzēties arī ar kafijas pupiņām. Noformējums joprojām oriģināls!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!