Foto: Shutterstock
Lai arī cik kvalitatīvu mēbeli iegādātos, gadiem ejot, pierastais vienmēr apnīk. Šādos gadījumos vērts atcerēties, ka atslēgas vārds ir "detaļas", nevis "jauna mēbele". Dažādas dekoratīvo spilvenu formas, izmēri un faktūras ir efektīvs veids, kā personalizēt vienu no lielākajām mēbelēm visā mājoklī – viesistabas dīvānu.

Gluži tāpat kā mākslas darbi un apģērba gabali, arī spilveni un spilvendrānas raksturo tavu personību, un ir svarīgi tos izmantot, lai mājokļa interjers būtu personalizētāks, norāda portāls "The Washington Post".

Dīvāns, kura stūros guļ pa vienam spilvenam, būs ārprātīgi garlaicīgs un nepiesaistošs. Vēl sliktāk – ja spilvendrānas tonis būs pieskaņots dīvāna tonim un, piemēram, zaļu dīvānu rotās tādas pašas krāsas spilvens. Lai arī pavisam bieži, iegādājoties dīvānus, tiem komplektā nāk vienāda toņa un materiāla spilveni, neļauj tam apslāpēt savu iztēli! Ja esi mākslīgās ādas dīvānu piekritējs, variants ir izvēlies tos rotāt ar samta spilvendrānās ievīstītu spilvenu, savukārt samta dīvāniem izvēlies kokvilnas spilvendrānu, lai radītu kontrastu.
Tāpat dīvāns vizuāli izskatīsies glītāk, ja dekoratīvos spilvenus grupēsi abos dīvāna stūros. To skaitam abās pusēs nav jāsakrīt – izvēlies nepāra skaitli, piemēram, trīs, piecus vai septiņus spilvenus, atkarībā no tā, cik liels ir dīvāns.

Krēmkrāsas vai pelēks dīvāns ir ideāls, lai nodotos eksperimentiem. Ja priekšroku dod nomierinošām krāsām, tad spēlējies ar formu un tekstūru: izvēlies spilvendrānu ar mežģīnēm, sariem. Savukārt, ja nebaidies no drosmīgām izvēlēm, eksperimentē ar krāsām. Vari izvēlēties vienu krāsu, pēc tam spilvendrānas izvēloties dažādās šīs krāsas toņos, bet tikpat labi vari izmēģināt arī dažādas krāsas. Taču atceries – kas par daudz, tas par skādi. Tādēļ, lai radītu vienotu sajūtu interjerā, apsver spilvendrānas tādos toņus, kas atrodami arī citās telpā esošajās mēbelēs vai aksesuāros.

Neaizmirsti arī par galveno spilvena funkciju. Ja dīvānā pavadi laiku, skatoties televizoru, svarīgi, lai tas būtu ne tikai interjera aksesuārs, bet arī ērts lietošanai. Bieži tiek izvēlēti maza izmēra dekoratīvie spilveni, taču daudz ērtāki ir lielie spilveni. Ja dīvāns ir pietiekami liels, izvēlies dažādas formas un lieluma spilvenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!