Foto: Shutterstock

Vannasistabas telpas platība nav no tām lielākajām, tāpēc tur nevar izpausties ar lieliem skapjiem vai kumodēm, kur uzglabāt dažādas lietas. Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam 13 dažādus risinājumus dažādu lietu uzglabāšanai vannasistabā.

Ja vannasistaba ir ļoti maziņa un vieta ir tikai plauktiem, tad šajā rakstā vari pasmelties idejas, lai gaumīgi iekārtotu plauktus.

Caurspīdīgs plaukts. Šāds plaukts būs lieliska "odziņa" vannasistabā. Turklāt – tas nav ļoti masīvs, kā rezultātā neradīs telpā smagnēju iespaidu. Šādus plauktus ir visai viegli piestiprināt. Tikai jāņem vērā, ka šeit visas lietas būs kā uz delnas, tāpēc allaž parūpējies par kārtību.

Slepena atvilktne. Tā kā vannasistabās ļoti bieži nav daudz vietas, tad vērts padomāt par atvilktņu ierīkošanu, kur salikt visu nepieciešamo.

Grozi telpai piešķirs mājīguma sajūtu, kā arī lielisku akcentu. Tajos var likt dvieļus, veļas mazgājamos līdzekļus vai kosmētiku. Ja nevēlies, lai grozos esošais saturs būtu redzams, iegādājies grozus ar vāku vai arī uzšuj auduma gabaliņus, kurus uzklāt virsū.

Vanna kā glabātuve. Zem vannas arī var izmantot brīvo vietu! Kāpēc gan to neizveidot par glabātuvi dažādām lietām? Lūk, attēlā redzamajā piemērā var aplūkot, ka zem vannas tiek glabātas pat čības!

Izvelkamie plaukti. Nereti problēmas sagādā tas, ka lietas ir noliktas plauktu tālākajā stūrītī vai "aizmugurē", kā rezultātā tām ir grūti piekļūt. Tā vietā izvēlies izvelkamos plauktus, lai ērti piekļūtu visam nepieciešamajam.

Klasika – skapīši. Ja vannasistabā ir vēlme izvēlēties klasiskas vērtības, tad skapīši būs tas, ko meklē. Var izvēlēties baltas krāsas skapīšus, jo tie telpai piedos gaišumu, neradīs to smagnēju. Skapīšus var nelikt arī cieši zem izlietnes, bet atstāt brīvu vietu, kur novietot dažādus dizaina elementus.

Milzīgs sienas skapis. Ja telpa atļauj, tajā var izbūvēt lielu sienas skapi, kur novietot gan tualetes papīru un dvieļus, gan arī mazgāšanās piederumus.

Sienas skapis var būt arī slēgtā tipa, proti, ar durtiņām. To var droši izveidot līdz pat griestiem, kas redzams arī attēlā zemāk. Tāpat vērts padomāt arī par skapja krāsu, kas lieliski saskanēs ar pārējo interjeru.

Āķi vannasistabā. Piekritīsiet, ka tās vienkāršās lietas ir vislabākās! Pie vannasistabas sienām var pielikt āķus, kur ne tikai pakarināt dvieļus vai halātu, bet arī švammes un sukas.

Brīvi stāvošie skapji. Lielisks veids, lai visu laiku uzturētu mantas kārtībā, jo šiem skapjiem nav durtiņu vai sienu, kur viss būs paslēpts. Atceries, ka plauktus nevajag pārbāzt, jo kas par daudz, tas par skādi!

Skapītis gar visu sienu. Ja telpas lielums atļauj, skapīti var novietot visas sienas garumā. To var uzstādīt arī nedaudz augstāk, lai šādā veidā varētu izbūvēt papildu atvilktnes.

Spogulis, kuram aizmugurē ir plaukti. Lielisks veids, lai ne tikai vizuāli paplašinātu telpu, bet arī novietotu mantas. Būs "nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu".

Daudzveidīgais plaukts, kas sastāv ne tikai no āķiem, bet arī nodalījumiem, ir lielisks risinājums dažādu lietu uzglabāšanai. Kā redzams attēlā zemāk, mazās lietiņas var bez pūlēm salikt mazā un kompaktā plauktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!