Melnā krāsa ir ļoti universāla - bez īpašas piepūles tā piešķirs savu šarma un elegances devu jebkurai telpai. Gan virtuvē, gan guļamistabā, gan viesistabā šī krāsa spēj paveikt īstus brīnumus, pārvēršot telpu teju līdz nepazīšanai. Tiesa, izvēloties šo krāsu kā interjera elementu, jāatceras par līdzsvaru. Galvenais nosacījums - nepārcensties.

Ļoti būtiska ir īstās vietas vai zonas izvēle. Izplatītākā kļūda virtuvē - pārāk daudz melnā, kas "izkaisīts" pa visu telpu. Ļoti daudziem ir aizspriedumi pret melno krāsu virtuves iekārtojumā, jo šo krāsu asociē ar sērām un smagumu. Patiesībā problēma ir nevis krāsā, bet tās pielietojumā un izkliedējumā, norāda dizaina portāls "Novate.ru". Kādēļ gan "izmētāt" melnumu pa visu telpu, ja var apstāties pie viena akcenta, piemēram, grīdas vai skapīšiem?

Izvēloties melno krāsu virtuves dizainam, svarīgs ir telpas izmērs. Nereti lietas, kas izskatās eleganti un stilīgi dizaineru projektos, šaurā telpā izskatās pārlieku ārišķīgi un pat nevietā.

Tā kā melnā krāsa noēd gaismu, iekļaujot to interjerā, svarīgi atcerēties par veselīgu līdzsvaru. Noteikti jāpadomā par papildu gaismas avotiem. Ideālajā gadījumā šim nolūkam kalpo logi, jo dabiskā gaisma spēj maksimāli izcelt jebkuras krāsas priekšrocības.

Melns un balts ir klasiska kombinācija, kas interjera dizainā tiek izmantota visbiežāk. Ja virtuves paneļi, durvis, skapīši ir melnā krāsā, pārējai telpai jābūt baltai. Šī ir ideāla izvēle mājās, kur citas krāsas netiek atzītas.

Ja melnā krāsa šķiet pārlieku drūma, virtuves interjerā var izmantot tumši krāsotus vai tonētus koka paneļus. Melnā krāsa lieliski sader ar dabisku koku. Izmantojot šos divus toņus, virtuvē iespējams radīt interesantu kontrastu. Īpaši grezni melnā krāsa izskatās kopā ar riekstkoku vai ozolu.

Daži interjera dizaineri virtuvē izvēlas neparastākas krāsu kombinācijas, melno krāsu apvienojot ar košiem toņiem, oranžu, sarkanu, pat rozā. Tomēr ne visiem šāda drosmīga krāsu izvēle iet pie sirds. Tāpat jāņem vērā virtuves izmērs, jo drosmīgi un kliedzoši risinājumi vairumā gadījumu labi izskatīsies tikai plašās telpās.

Izmantot melno krāsu vien dažiem akcentiem vai ļauties it kā neprātīgiem eksperimentiem - tas jau ir gaumes, fantāzijas un drosmes jautājums. Tomēr der atcerēties, ka, iekārtojot virtuvi, melnā krāsa var būt ļoti veiksmīga izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!