Foto: Shutterstock

Tiem, kam aktuālas pārmaiņas virtuvē vai vismaz plānots atjaunot jau esošo interjeru ar jauniem papildinājumiem, noteikti noderēs portāla Houzz.com veidotais apkopojums ar tendencēm, kas bijušas aktuālas šajā gadā un nezaudēs savu vērtību arī nākamgad, jo tās visas vieno praktiskums un gaumīgums dažādos interjeros.

Izbīdāma darba virsma

Savulaik šādas mēbeles bija pieejamas ne tikai virtuvē, bet arī viesistabā vai guļamistabā, kur pie kāda plaukta izbīdāma neliela virsma, ko izmantot strādāšanai vai šajā gadījumā – ēst gatavošanai. Šāds risinājums ir ļoti praktisks nelielās telpās, kur gatavošanas laikā vajadzīga lielāka galda virsma.

Pieliekamie ar bīdāmām durvīm

Mājokļos, kuros ir pieliekamie jeb padziļināti skapji produktu glabāšanai, noteikti jādomā par to, kā šo zonu nodalīt. Šogad īpaši aktuāla izvēle bijusi bīdāmajās durvis, kas neaizņem tik daudz vietas, kā arī ļauj pilnībā atdalīt mazo kabūzi no pārējās virtuves zonas.

Vīna plaukti gardēžiem

Vīna pazinējiem vai vienkārši tā baudītājiem aktuāla bijusi lielāka vai mazāka vīna plaukta izveide virtuvē. Tas ir tikai mīts, ka vīna plauktu var ieviest tikai villās, arī dzīvoklī var atrast vietu vīna slēpni, kur glabāt ne tikai pudeles, bet arī glāzes.

Virtuves iekārtas līdz griestiem

Ierasts virtuvē redzēt virtuves iekārtas, kuru augšējie plaukti beidzas gabalu no griestiem, un šāda izvēle visbiežāk izvēlēta tieši praktisku nolūku dēļ, lai plauktus būtu ērti aizsniegt, taču šī gada laikā aktualizējusies tendence ar iekārtām līdz pat pašiem griestiem. Starp citu, šādas mēbeles atvieglo problēmu ar noputējušo skapju augšu.

Ja nevēlies slēgtus plauktus, šo ideju var izmantot ar stikla durtiņām. Augšējie plaukti, protams, nav paredzēti ikdienā nepieciešamu mantu glabāšanai, jo tad vajadzētu līdzās arī kāpnītes, lai tur varētu aizsniegties, bet servīzēm un reti izmantojamiem traukiem itin piemērota vieta.

Mēbele garšvielām

Ja līdz šim ierasts atvēlēt kādu nelielu stūrīti garšvielām uz galda virsmas, tad šogad arvien vairāk cilvēki izvēlējušies šīm sastāvdaļām atvēlēt atsevišķu mēbeli vai vismaz daļu no tās, tādā veidā paslēpjot visus krājumus aiz durtiņām. Speciāli garšvielu plaukti un nodalījumi lielākām bundžām un traukiem ar sausajām sastāvdaļām ļauj viegli uzturēt kārtību, kā arī palīdz orientēties produktu daudzveidībā.

Izbīdāms plaukts virtuves piederumiem

Izbīdāmi plaukti gan nav nekas jauns, bet tas, ka tie tiek izmantoti virtuves piederumu, nevis garšvielu glabāšanai, gan ir pēdējā gadā aktualizējies. Patiesībā šim risinājumam ir visai praktisks labums, jo visi rīki ir viegli pārskatāmi, turklāt tie nesapiņķerējas viens ar otru, kā tas ir gadījumos, ja tie salikti viens virs otra kādā atvilktnē.

Pakaramais virtuves rīkiem

Ja nu izbīdāmai atvilktnei nepietiek vietas vai tā paredzēta citu lietu glabāšanai, brīva niša sliedei, kur iekarināt piederumus, noteikti vieta atradīsies. Šis risinājums noteikti ir viens no 2015. gada trendiem, kas parādās gan klasiskās, gan mūsdienīgās un šikās virtuvēs. Vislabāk šo sliedi novietot tieši virs plīts virsmas, tad būs visērtāk paņemt gatavošanas brīdī nepieciešamo, turklāt glabāšanas veids kalpo arī kā akcents laukumam, kas bieži vien ir plika siena.

Salas tipa virsma

Salas tipa virsma joprojām ir ļoti aktuāla izvēle virtuvē, jo tā ne tikai ļauj izmantot papildus darba virsmu, bet arī sniedz iespēju malējos plauktos salikt pavārgrāmatas, traukus un citus virtuves piederumus. Ja plāno projektēt mājoklim jaunu virtuvi, noteikti apsver iespēju par salas tipa virsmu. Iedvesmu šādām virtuvēm vari smelties šeit.

Atvērta tipa plaukti

Plaukti, protams, vienmēr bijusi neatņemama virtuves sastāvdaļa, taču atvērta tipa plaukti un vēl pie tam no koka, noteikti ir šī gada aktualitāte, kas piestāv un labi iekļaujas dažāda stila virtuvēs. Uz šiem plauktiem skaisti izskatās izkārtoti garšaugu podiņi, glāzes, trauki, bundžas vai burkas ar tēju vai arī skaistas pavārgrāmatas ar kārdinošiem attēliem. Lai vai kā, ja virtuvē ir kāda brīva siena, piestiprini tur plauktus, pat tad, ja šķiet, ka nevajag papildus vietu mantu glabāšanai, jo šajā gadījumā tie kalpo kā aksesuārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!