Foto: Shutterstock
Ne visiem ir iespēja piepildīt sapni par lielu virtuvi, kuras interjeru iekārtojis profesionāls dizainers. Un tomēr, tas nav šķērslis, lai pat mazās un interjerā vienmuļās virtuvēs neieviestu ko modernu. Gaumīgi iekārtota virtuve rosina vēlmi tajā pavadīt pēc iespējas vairāk laika, tāpēc iepazīsties ar portāla ''Apartment Therapy'' sniegtajiem padomiem un ievies pārmaiņas arī savā virtuvē.

Ievies ko neparastu!

Foto: Shutterstock

Mūsdienu tendences jau sen pierādījušas, ka virtuve nav tā vieta, kur drīkst atrasties tikai pannas un plīts. Lai šķietami garlaicīgā virtuve pievērstu sev uzmanību ar kaut ko mūsdienīgu, izmanto iespēju šajā telpā ieviest kādu neparastu mēbeli vai aksesuārus. Tā var būt kāda mīkstā mēbele, atpūtas krēsls, paklājs, neparasts puķu pods vai glezna pie sienas. Neesi tik konservatīvs un radi kaut ko unikālu šajā telpā, kas pievērsīs uzmanību un liks novērst domas par vienmulību.

Krāsas

Foto: Shutterstock

Ar krāsām var paveikt brīnumu lietas, tāpēc nevajadzētu par tām aizmirst. Tās var izmantot ne tikai sienu krāsošanai, bet arī griestu, virtuves iekārtas, plauktu un skapju atjaunināšanai. Ja virtuvē atrodas nedaudz nokalpojušas virtuves iekārtas, atsvaidzini tās ar dzīvespriecīgu krāsojumu, un gala rezultāts neliks vilties. Krāsas ietekmē mūsu noskaņojumu, tāpēc izmanto šo priekšrocību dzīvespriecīgāka garastāvokļa radīšanai šajā telpā.

Trauku kolekcijas

Foto: Shutterstock

Atceries par zelta likumu – mazāk ir vairāk. Necenties aizpildīt visus vaļējos plauktus un caurredzamos skapjus ar trauku servīzēm, glāzēm un citiem virtuves priekšmetiem, jo kopskatā tas var radīt nevēlamu efektu. Tas gan nenozīmē, ka no trauku redzamības būtu jāizvairās pavisam. Atvēli vienu plauktu vai kādu pārredzamu vietu, kur izkārtot skaistākos traukus, jo tie pievērsīs sev uzmanību un radīs modernu kopskatu. Šāds risinājums var kalpot kā mākslas darbs, ja vien tas ir gaumīgi ieviests.

Iekarināmais plaukts

Foto: stock.xchng

Pie brīvas sienas iekarināms statīvs, kur novietot pannas, kastroļus, kausus un citus piederumus, ir šī brīža aktualitāte, ko var ieviest jebkurā virtuvē. Katra virtuve pieprasīs savu šī statīva garumu, taču tā noteikti nav nerealizējama ideja. Šāds risinājums atsvaidzinās jebkuru virtuves interjeru, turklāt tas atvieglos saimniekošanu virtuvē, jo viss nepieciešamais gatavošanai būs rokas stiepiena attālumā.

Funkcionalitāte

Foto: Shutterstock

Funkcionalitāte ir atslēgvārds jebkurai mazai virtuvei. Nav vērts sapņot par plašu virtuvi, ja pat mazā un kompaktā telpā viss nav iekārtots tā, lai viss būtu praktiski un ērti izmantojams. Ja ir plaukti, tad tiem ir jābūt ērti aizsniedzamiem, ja tie ir virtuves piederumi – tiem jābūt kvalitatīviem, ne tādiem, kas pie pirmās darbības jau salūzt. Funkcionalitāte arī ietekmē virtuves kopskatu, tāpēc rūpīgi pārdomā, kas tavā virtuvē ir lieks un no kā vari atteikties, un kas šajā telpā tiešām pietrūkst.

Spilgta gaisma

Foto: Shutterstock

Virtuve nedrīkst būt drūma un tumša, pretējā gadījumā nebūs ne mazākās vēlmes tajā rosīties un iedvesmoties jauniem kulinārijas eksperimentiem. Ja virtuvē ir logi, pēc iespējas vairāk izmanto to priekšrocību sniegt dabisko apgaismojumu. Ja logu nav, ievies virtuvē spoguļus, atstarojošas virsmas, lai palielinātu gaismas daudzumu. Protams, neiztikt bez mākslīgā apgaismojuma un virtuvē tam ir jābūt īpaši pārdomātam. Ņem vērā, ka apgaismojumam ir jābūt pietiekamam gan uz darba virsmas, gan pie plīts un ēšanas zonā. Eksperimentē ar gaismas izvietojumu, izvēlies kādu stāvlampu vai neparastus iekarināmos gaismekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!