Foto: Privātais arhīvs
Kasparam Blīgznam un Lindai Vanagai, kā paši atzīst, piemīt dullums. Ne jau kurš katrs veltītu savas brīvdienas, braucot vairākas stundas ar autobusu no Rīgas uz Madonu, lai rosītos savā lauku mājā "Gabaliņi". Braucieni ar autobusu tagad jau palikuši pagātnē, jo viņi uz Madonu pārcēlušies pavisam. Šeit viņi piepildījuši sapni par savu lauku māju, savu miera ostu.

Ar Kasparu un Lindu netiekamies klātienē, tā vietā maija pirmajā pusē sazināmies caur modernajām tehnoloģijām video zvanā "Zoom". Kamēr es sēžu savā dzīvoklī Rīgā, viņi – savā lauku mājas pagalmā, kur video fonā – sulīgi zaļš mauriņš, dīķis un milzīgi koki. Ir skaista un saulaina diena, un mūsu sarunas laikā ik pa laikam čivina putni. Vienu brīdi priekšplānā pagozējas kaķene Māra, kura samīļo kameru.

Atdzīvināt lauku mājas

Kaspars un Linda ikdienā iedzīvina un pamodina pamestas lauku mājas, viņi saved tās ar īsto saimnieku. "Mēs neesam pārpircēji, esam savedēji un lauku īpašumu attīstītāji," paskaidro Linda. "Ir ļoti daudz saimnieku, kas neredz lauku mājās potenciālu, mēs esam tie, kas šīs mājas iedzīvina, izceļ tajās skaisto. Nereti šīs lauku mājas ir ieaugušas krūmos vai atstātas novārtā." Linda un Kaspars kopā ar citiem palīgiem māju pārvērš līdz nepazīšanai, tās skaisti iekārto, uzfrišina arī māju apkārtni. Katram pienākumi arī ir sadalīti – Kaspars atbild par apsaimniekošanu, dara fiziski grūtākus darbus, bet Linda komunicē ar saimniekiem un atrod īpašumus, savukārt komandas radošā būtne Meža Eva izdaiļo māju. "Pēc tam cilvēki pamana šīs mājas un saka: Wow! Tā īstenībā ir pērle!" ar lepnumu saka Linda.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!