Foto: Vida Press
Kad runa ir par mājām uz ūdens, tad pirmā doma noteikti ir leģendārā celtne māja-kuģis Pāvilostā, bet šoreiz stāsts būs par pavisam citu celtni, kas atrodas Londonā. Peldošā luksusa māja ir lielisks piemērs tam, ka mājai nav obligāti jābūt ar zemē ieraktiem pamatiem, bet tā var būt pārvietojama tur, kur sirds kāro.

Ja vēlies baudīt greznuma pilnu dzīvi, tad divistabu luksusa māju, ko sauc par "Walter Greaves", var iegādāties par 1,75 miljoniem britu sterliņu mārciņām jeb aptuveni 1,96 miljoniem eiro.

Peldošo māju, kura ir aptuveni 163 kvadtrātmetrus liela, pārdod uzņēmums "Riverhomes of London", kurš uzsver, ka dzīvei šādā mājā ir daudz priekšrocību. Šāds peldmājas nosaukums dots par godu māklsiniekam Valteram Greivam, kurš nāk no Čelsijas, jo tā ir īsts mākslas darbs, vēsta "Vida Press".

Foto: Vida Press

Mājas dizaina autori un idejas realizētāji ir uzņēmums "The Chelsea Yacht and Boat Company ". Kā vēsta "Vida Pres", šī peldošā māja var konkurēt arī ar dzīvokļiem, jo, piemēram, līdzīga lieluma eksluzīvs dzīvoklis upes krastā maksā aptuveni trīs miljonus britu sterliņu mārciņu jeb 3,37 miljonus eiro.

Peldošās mājas apakšējā klājā ir divas lielas guļamistabas un darbistaba. Savukārt augšējā klājā ir dzīvojamā telpa, kā arī telpa, kur uzglabāt saimniecībā noderīgās lietas, kā arī veļas mazgājamo mašīnu. Taču īpašu šarmu 25 metrus garajam peldlīdzeklim piešķir skaistā un apzaļumotā terase, kur var ne tikai ieturēt maltīti, bet vērot zvaigznes un pasakainus saulrietus. Māja ir aprīkota arī ar apsildāmajām grīdām, kā arī tās jaunie saimnieki savā īpašumā iegūs unikālas tiesības "noparkot" savu īpašumu Kensingtonas un Čelsijas karaliskajā rajonā.

Foto ieskats peldošajā mājā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!