Foto: Privātais arhīvs
Izdzirdot vārdu "remonts", daudziem jau instinktīvi gribas saraukt pieri un atmest ar roku. Ar šo procesu parasti tiek asociēts milzīgs putekļu mākonis, pamatīgi finansiālie un laika ieguldījumi, taču par visām situācijām nevar spriest tik viennozīmīgi. Apstākļu sakritības un lietpratēju atbalsts remonta darbus var manāmi atvieglot, liekot pēcāk pārsteigumā apbrīnot pašiem savu veikumu.

Nenoliedzami, remonti var būt ļoti dažādi – sākot no virtuves skapīšu pārkrāsošanas un beidzot ar pilnīgu seguma, sienu apdares un telpu izmēru maiņu. Reizēm remonti tiek sākti ar domu, ka tiks darīts tikai pats nepieciešamākais, tomēr azarts mēdz ņemt virsroku, un saimnieki metas ar visām četrām iekšā, lai mainītu dzīvesvietu līdz nepazīšanai.

Runājot par izmaksām, tās var manāmi atšķirties. Piemēram, saimniece Ance Irmeja ar vīru, veicot kosmētisko remontu dzīvoklī Iļģuciemā un sagādājot mēbeles, iekļāvās aptuveni trijos tūkstošos eiro, taču atsevišķus istabu remontus var veikt pat par 300 eiro. Ar skaistu bērnistabas pārvērtību stāstu, iepazīsties šeit.

Laika gaitā esam stāstījuši par remontiem, kas savos apmēros un arī izmaksu ziņā ir ļoti atšķirīgi. Šoreiz ielūkosimies dzīvokļos, kur līdz nepazīšanai pārvērsta ne tikai viena telpa, bet viss mājoklis, kā rezultātā remontdarbi salīdzinoši ilgu laiku bija pārtapuši par saimnieku hobiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!