Foto: AFP/Scanpix

Kurmji dārzā mēdz sagādāt dārzkopjiem īstas galvassāpes – tie rakumus veic ne tikai glītajā mauriņā, bet arī puķu dobēs. Ja esi noguris cīnīties ar kaitniekiem, kas mīt pazemē, tad vari talkā ņemt "Delfi Dekor" ieteikumu, kā cīnīties ar kurmjiem dārzā, proti, ar validola palīdzību.

Kā raksta kaimiņzemes "Delfi", tie ir atraduši visai humānu, bet efektīvu metodi no "lēti, bet nikni" sērijas. Turklāt praktiski 80% gadījumu pēc šīs metodes pielietojuma, kurmji zemes pleķīti likuši mierā. Jāteic gan, ka "Tavs Dārzs" šo metodi nav izmēģinājis un nevar galvot par tās efektivitāti.

Lūk, ko medijs iesaka darīt, lai atbrīvotos no kurmjiem – nepieciešams iegādāties pāris iepakojumus validola un katrā alā ievietot 1-2 tabletītes. Svarīgi atrast pēc iespējas vairāk alu. Spriežot pēc to cilvēku atsauksmēm, kas šo izmēģinājuši, kurmji ies ar līkumu šādām alām, atzīmē "Delfi.ee".

Kā skaidro medijs, tas ir visai humāns pasākums, kā cīnīties ar kurmjiem, tas nenogalina tos, bet gan atbaida ar savu smaku, piespiežot pamest zemi, kur tabletes izvietotas. Visbiežāk kurmji strādā kopā ar visu savu ģimeni, īpaši aktīvi uzdarbojoties naktīs. Bet, ja kaut kas viņiem ļoti neies pie sirds, tad arī dosies prom viņi visi kopā.

Ja arī tev ir kāda lieliska metode vai ieteikums, kā atbrīvoties no kurmja un rakumiem, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī e-pastā maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!