Foto: Privātais arhīvs

Pagrabā uzglabājam ne tikai konservējumus, bet arī burkānus, kartupeļus un citus dārza labumus. Taču – ko darīt, ja pagrabs vēl nav ierīkots? Lielisku ideju mārrutku uzglabāšanai iesaka uzņēmējs un uzņēmuma "Mārlapiņi" saimnieks Māris Lapiņš, kurš gatavo dažādus gardumus no mārrutkiem.

Kā atklāj Māris, pagaidām viņiem vēl nav sava pagraba, kur uzglabāt iepirktās mārrutku saknes, tāpēc nākas improvizēt – mārrutku saknes tiek ieraktas smiltīs un uzglabātas.

"Mārlapiņu" saimnieks izrok dziļu bedri. Jau aptuveni divu lāpstu dziļumā viņam parādījušās baltās smiltis."Mums paveicās – nav ļoti dziļi jārok," tā Māris. "Beram kārtu mārrutku sakņu un pēc tam smilšu kārtu. Mums sanāca trīs kārtas 300 kilogramu sakņu. Pa virsu uzberam smilts kārtu. Šādi droši var uzglabāt līdz pavasarim." Māris gan pieļauj, ka, iespējams, jau mēneša laikā bedre būs tukša no saknēm, jo visas tiks izlietotas gardumu ražošanā.

Albumā zemāk var aplūkot foto pamācību:

Vaicāts par to, vai izraktas mārrutku saknes ir iespējams saglabāt ziemai, vai arī tās labāk uzreiz samalt un salikt burciņās, Māris intervijā portālam "Delfi" atklāja, ka uzglabāt var, tiesa, tādā gadījumā pagrabam ir jābūt mitram, kas daudziem nepatīk, un ļoti vēsam. "Mārrutkam labvēlīgākā uzglabāšanas temperatūra ir +1, +2 grādi. Otrs uzglabāšanas variants (tā, kā mēs to darām) – izrokam bedri aptuveni metra dziļumā, kurā tad kārtām liekam mārrutkus, smiltis, mārrutkus, smiltis utt. Šādi var arī vasarā uzglabāt mārrutku saknes, kas saraktas agri pavasarī, turklāt zem smiltīm tās turpina augt," skaidroja Māris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!