Foto: LETA

Kas gan var būt labāks par paša izlolotu tomātu, kuru notiesāt uz kārā zoba? Ja arī tu vēlies saviem spēkiem izaudzēt tomātus, tad talkā nāks "Tavs Dārzs" sarūpētā padomu izlase.

Tajā varēsi atrast ne tikai knifiņus sēšanai, bet arī noderīgus padomus tomātu audzēšanai siltumnīcā, pavasara jaunumus sēklu izvēlē un arī ieteikumus bioloģisku dārzeņu sēšanai martā. Ja vēlies savā dārzā eksperimentēt, tad šajā rakstā atradīsi jaunumus tomātu šķirņu plašajā izvēlē.

Vienmēr aktuāls jautājums ir par to, kad tad ir īstais laiks sēt gardos tomātus. Lūk, laikraksts "Latgales Laiks" ir noskaidrojis labvēlīgākās dienas sēšanai pēc Mēness kalendāra 2019. gadā – tas ir 12., 15., 16., 17., 18., 19., 20. marts, kā arī 6., 7. un 8. aprīlis. Jāņem vērā arī zelta likums – sēšana ir atkarīga no tā, kur vēlāk dēsti tiks stādīti. Proti, ja tie tiks stādīti siltumnīcā, tad labāk tos sēt marta vidū, bet, ja atklātā laukā, tad ieteicamākais laiks ir marta beigas vai aprīļa sākums.

Savukārt šajā rakstā varēsi uzzināt, kad ir labvēlīgākās dienas tomātu dēstu pārpiķēšanai un tomātu stādīšanai siltumnīcā pēc Mēness kalendāra. Rakstā varēsi atrast arī noderīgus padomus tomātu augsnes izvēlē, ieteicamāko pārpiķēšanas brīdi, kā arī noskaidrot, ko darīt, ja tomāti pēkšņi sāk stīdzēt. Tāpat varēsi smelties arī ieteikumus sēšanai siltumnīcā vai uz lauka, kā arī izstādīšanai.

Šajā sezonā vari izmēģināt arī kaut ko jaunu, proti, tomātus, kas sastādīti saknēm gaisā. Kā to izdarīt, lūko šeit, kur soli pa solim "Tavs Dārzs" padomos dalās Inta Lapiņa, kura izmēģinājusi savā dārzā šādu tomātu audzēšanas metodi.

Ja arī tev ir kāds padoms par tomātu sēšanu, audzēšanu vai izstādīšanu, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī e-pasta adresē: maja@delfi.lv.

Lai izdodas izaudzēt varenu tomātu ražu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!