Foto: Shutterstock
Redīsi ir viens no vērtīgākajiem un garšīgākajiem dārzeņiem, kas, laicīgi iesēti, siltumnīcā ienākas jau agrā pavasarī.

No iesēšanas brīža līdz celšanai galdā apaļajiem redīsiem nepieciešamas 25 dienas, bet iegarenie redīsi nobriest 35 dienu laikā. Parasti šie dārzeņi tiek sēti vairākas reizes aktīvās dārza sezonas laikā - vispirms siltumnīcā, bet, iestājoties siltākam laikam - pa tiešo dārza dobē. Lai gan varētu šķist - kas gan tur grūts, iesēju, izretināju un izauga, tomēr gluži kā ar citiem dārzeņiem, arī redīsus jāaudzē pareizi, pretējā gadījumā tie var izaugt negaršīgi, rūgti un sausi. Lai iegūtu sulīgus, kraukšķīgus un pat saldus redīsus, jāievēro daži noteikumi. Lūk, pāris padomi no laikraksta "Latgales Laiks" pūra lādes:

Redīsi jālaista divas reizes diennaktī – rītā un vakarā. Galvenais tos nelaistīt pašā tveicē, jo ūdens ātri iztvaiko caur lapām. Ja redīsus vispār nelaista, tie būs nebaudāmi rūgti.

Pirms redīsu sēšanas izveidotā zemes renīte jānokaisa ar pārtikas sāli, tas padarīs redīsus daudz sulīgākus un kraukšķīgākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!