Foto: Dārzkopības institūta vadošais pētnieks Edgars Rubauskis

Rudens avenes ir īsts vēlīnais gardums dārzos, jo tās ar savu ražu joprojām priecē daudzus dārzniekus. "Tavs Dārzs" ir apkopojis svarīgāko par rudens avenēm – gan par to, kādas šķirnes izvēlēties, gan arī audzēšanas knifiņiem, kas jāņem vērā, lai raža būtu bagātīga.

Rakstos zemāk varēsi izlasīt ne tikai Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotākās rudens aveņu šķirnes, kuras apkopojuši Dārzkopības institūta zinošie speciālisti, bet arī varēsi aplūkot šķirnes, kuras iesaka Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Augkopības nodaļas vecākais speciālists. Tāpat rakstu krātuvītē būs vērtīgi ieteikumi no rudens aveņu audzētājiem – padomos dalās gan stādaudzētavas ''Heimanis'' speciālists Pēteris Heimanis, gan Vandzenes pagasta saimniecības "Mazkuģnieki-2" īpašniece un ogu audzētāja Laura Lormane.

Atceries, ka darbi pie rudens avenēm neapstājas vien tad, kad tās ir nolasītas. Rudens avenes ir jāsagatavo ziemai! Kas jādara pēc ražas beigām, lūko šeit. Ja arī tev ir kāds jautājums par rudens avenēm un to audzēšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!