Piedegušas pannas un katli: kā šo problēmu likvidēt bez liekas skrāpēšanas
Foto: Kadrs no video

Netīši piededzināt katlu vai pannu var sanākt katram no mums – viens pārāk aizraujas ar kulinārajiem meistarstiķiem, cits aizmirst par ēdienu, skatoties iemīļoto seriālu, bet vēl kāds pareizi neaprēķina esošo temperatūru. Viss nemaz nav tik slikti kā sākumā var izskatīties, jo piedegušie virtuves priekšmeti ar tavu palīdzību var atgūt vēlamo izskatu un turpināt pildīt iepriekšējās funkcijas.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

"Apartment therapy" piedāvā pavisam vienkārši un efektīvu veidu, kā nomazgāt grūti tīrāmo piedegumu no gatavošanai tik nepieciešamajiem un svarīgajiem priekšmetiem. Šis padoms daudziem varētu šķist saistošs, jo tīrīšanā netiek izmantoti nekādi ķīmiskie līdzekļi.

Vispirms ielej pannā vai katlā glāzi ūdens – lej to tik daudz, lai tas noklātu visu priekšmeta apakšējo daļu, piedegušās vietas. Kad tas izdarīts, virtuves skapīšu plauktos atrodi etiķi, jo šis pārtikā tik bieži izmantojamais šķīdumu īpaši labi palīdz piedeguma likvidēšanā. Etiķi lej pannā, tas nepieciešams teju uz pusi mazāk nekā ūdens.

Pēc tam ieslēdz plīti un gaidi kamēr saturs sācis vārtīties. Tad noņem pannu vai katlu no plīts un pievieno divas ēdamkarotes sodu – rēķinies, ka viss priekšmetā esošais saturs sāks putot. Pēc tam šķidrumu izlej ārā, lai piedegušais virtuves elements paliktu pilnībā tukšs.

Jāatzīst, ka bez raupjākas tīrīšanas lupatiņas iztikt būs grūti, taču tu vari pamēģināt! Ja tīrīšana būs uzsākta ātri pēc piedeguma izveidošanās, iepriekšminētie soļi palīdzēs pavisam vienkārši tos notīrīt ar parasto, trauku mazgājamo švammi. Taču, ja tomēr nepieciešams nedaudz stingrāks sūklis, izvēlies tādu, kas nav ārkārtīgi raupjš.

Ja kādā vietā vel palicis kāds ietiepīgās piedegums, uztaisi sodas pastu, uzliekot to uz piedegušās vietās un nedaudz pievienojot ūdeni. Atstāj to uz mirkli neaiztiktu, bet pēc tam visu ar ūdeni nomazgā.

Šajā video vari apskatīt, kā tīrīšanas process realizējams dzīvē!

Starp citu, piedeguša ēdiena kārtu no pannas vai katla dibena var viegli un ērti nomazgāt ar sāls palīdzību. Ieber piedegušajā traukā biezu sāls kārtu un atstāj to uz pāris stundām – kad ķeries pie mazgāšanas, citkārt tik grūti tīrāmais piedegums nomazgāsies pavisam vienkārši!

Tags

Virtuves darbi Virtuves piederumi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form