Foto: DELFI
Ja vēlies pasniegt dāvanu īpaši un veikalā nopirkts maisiņš nemaz neuzrunā, dažu minūšu atvēlēšana kastes aplīmēšanai ar papīru rezultēsies īpaši glītā iesaiņojumā. Kāpēc pirkt kasti, ja visai vienkārši pats mājās var tādu izveidot?

Bez kurpju kastes vajadzētu dāvanu papīru pēc brīvas izvēles, līmi vai karsto līmes pistoli (es izmantoju to), šķēres un kādus dekorus vai lenti iesaiņošanai.

Vispirms uz galda virsmas izlīdzini saiņošanas papīru un nomēri tik lielu gabalu, lai pietiktu nosegt kastei visas malas un nedaudz paliktu pāri. Nogriez liekās malas un liec uz galda nepieciešamā izmēra papīru. Nogriez jau uzreiz taisnas un vienādi platas malas visās kastes pusēs, lai noformējums būtu korekts.

Vispirms veic iegriezumus ar šķērēm kastes stūros, lai varētu atlocīt garāko malu kastei. Pielīmē šo sloksni, atlokot papīru kastes iekšpusē. Pēc tam to pašu dari ar otru garāko kastes malu un tad ķeries klāt īsākajām malām. Pirms tam ieteicams nogriezt nedaudz īsākas malas, lai atlocījuma vieta nav tik liela. Arī šeit vajadzīgs veikt iegriezumus, lai varētu malu pārlocīt pāri kastes malai un pielīmēt. Vajadzētu sanākt tā, ka stūros paliek īsa papīra daļa, kas nav pielīmēta, un to kā pēdējo pielīmē kastes sānos.

Līdzīgs darbiņš ir ar kastes vāku, vispirms izgriežot pienācīga izmēra sloksni. Tad sāk ar garajām malām, iegriežot šķautnes un pielīmējot garākos posmus. Nogriez papīra malas tik garas, lai tās būtu nedaudz īsākas par kastes vāka biezumu, citādi neizskatīsies īpaši glīti. Turpini iegriezt papīru arī īsāko malu šķautnēs un pielīmēt papīru.

Visbeidzot var izveidot kādu dekoru no pāri palikušā papīra, piemēram, salokot papīra gabaliņu šaurā vēdeklītī un tad to pielīmējot uz kastes vāka. Šajā gadījumā izmantots šķidrais korektors ar otiņu pumpiņu triepieniem un vārda uzrakstam, iztiekot bez kartītes.

Ieteikums! Skaisti izskatīsies, ja kastei apsiesi kādu košu lentu ar banti vidū, bet tikpat labi var pielīmēt kādu papīra pušķi. Ļoti glīti izskatīsies, ja noformējumu papildināsi ar kādu zaļumu, piesienot vai pielīmējot rozmarīna, kadiķa vai egles zariņu. Arī piesiets čiekurs, kanēļa standziņa vai spalva labi izskatīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!