Foto: Shutterstock
Pēc remontdarbiem sienu krāsojums ir tik perfekts un tīrs, ka negribas nemaz samierināties ar domu, ka kādu dienu tā viss vairs nebūs. Gribam to vai nē, bet pēc kāda laika krāsotās sienas tomēr liks manīt pleķus, tāpēc smelies gudrības no šī video padoma un nomazgā sienas pamatīgi.

Mazgājot sienas ar mitru lupatiņu, diemžēl neizdosies panākt cerēto efektu, jo vieta, kuru būsi mazgājis, krietni atšķirsies no nemazgātajiem sienu laukumiem, tāpēc, ja vien esi ķēries pie sienu mazgāšanas, būs vien jāmazgā visa siena.

Lielā spainī ielej siltu ūdeni, pievieno tējkaroti šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa un ļauj visam saputoties. Sienu mazgāšanai ļoti noderīga būs slota ar švammi, kurai lieko šķidrumu var nospiest. Ja tādas nav, izmanto mazgāšanas slotu ar lupatiņu galā. Saslapināto un no liekā šķidruma notecināto slotu izmanto sienu mazgāšanai virzienā no lejas uz augšu. Tādā pat veidā arī turpini mazgāt visu sienu. Pēc tam, lai sienu ātrāk nožāvētu, izmanto mikrošķiedras lupatiņu, vai vēl labāk, slotu ar šādu lupatiņu uzgalī.

Tomēr ne vienmēr nepieciešams mazgāt visu sienu. Ja vietām redzami pirkstu nospiedumi, kādi radušies pleķi, tos var itin viegli nomazgāt, samitrinot lupatiņu, iemērcot to sodā un tad ar to mazgājot netīrās vietas uz sienas. Ieteicams izmantot sodu, jo tās abrazīvā konsistence ļoti labi noberzīs radušos pleķus un dziļi iesēdušos netīrumus. Pēc tam sienu noslauka ar viegli mitru lupatiņu, un no nelāgajiem traipiem vairs nebūs ne vēsts.

Pēc sienu nomazgāšanas nepamanītas nevajadzētu atstāt arī grīdlīstes, uz kurām ar laiku parādās putekļu kārtiņa. To vislabāk var notīrīt ar putekļusūcēju, kam uzlikts saru uzgalis. Pēc tam līsti noslauka ar viegli mitru lupatu.

Svarīgi! Šie padomi attiecināmi uz ūdensizturīgām sienām, kuras var mazgāt. Ja sienas klātas ar tapetēm, radušos traipus var nomazgāt ar viegli mitru lupatiņu vai mitrajām salvetēm, bet šajos gadījumos noteikti nevajadzētu aizrauties ar pārlieku mitru sienas mazgāšanu.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!