Foto: Shutterstock

Mājoklī var audzēt ne tikai telpaugus, bet arī dažādus aromātiskus garšaugus, piemēram, timiānu, piparmētru, baziliku un citus. Taču ne vienmēr to audzēšana ir veiksmīga – augi sāk nīkuļot.

Portāls "Better Homes and Gardens" ir aplūkojis iemeslus, kāpēc šie augi sāk nīkuļot. Liec aiz auss, lai vēl "saglābtu" savu loloto augu!

Augsne nav labi drenēta. Kā skaidro portāls, garšaugi mīl labi drenētu augsni. Tāpat vēlams, lai podiņam apakšā ir caurumiņi, kas kalpos kā mitruma regulētājs. Ja augs tiks bagātīgi salaistīts – liekais ūdens varēs iztecēt pa caurumiņiem, bet, ja tādu nav, augs tiks pārlaistīts, kā arī pastāv liela iespēja, ka saknītes sāks pūt. Kādas ir būtiskākās podu atšķirības, lūko šeit.

Apgaismojums. Saules gaisma – tā ir "atslēga" telpaugu audzēšanā. Tiesa, ne visi garšaugi mīl tiešus saules starus. Dažiem labāk patiks rīta saule, bet citiem labāk pusdienlaika. Mēģini atrast "zelta vidusceļu" garšaugu apgaismojumam. Tāpat portāls arī atgādina, ka nevajadzētu garšaugus pielikt pārāk tuvu logam, jo saulē augiem var apdegt lapas.

Garšaugu novākšana. Vai aromātiskos augus novāc pārāk bieži vai arī reti? Iespējams, tas ir viens no iemesliem, kāpēc tas ir sācis nīkuļot. Uzmanīgi izraugies auga zariņus, kurus nogriezt, kā arī esi pacietīgs – ļauj augam ataugt!

Pārāk daudz augu vienā podā. Tā viennozīmīgi nav laba ideja. Ja arī esi iecerējis audzēt visus garšaugus vienā podā – parūpējies par liela izmēra podu, kur tie varēs izplesties un bagātīgi augt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!