Foto: Shutterstock

Visbiežāk rozes izvēlamies pēc tā, kuras vislabāk piestāvētu katram cilvēkam, taču ir vērts iepazīties arī ar katras krāsas simbolisko nozīmi, lai, iespējams, konkrētās situācijās izvēlētos tos piemērotākos grieztos ziedus. Kā raksta portāls Countryliving.com, tad nozīme nav vis izdomāta no zila gaisa, katrai krāsai šie skaidrojumi saglabājušies jau kopš seniem laikiem, turklāt tie attiecināmi tieši uz rozēm.

Visticamāk, intuīcija jau katram pašam pasaka priekšā sarkano rožu nozīmi – šie ziedi simbolizē mīlestību. Jo sarkanais tonis ir sulīgāks, jo izteiktāka ir šī nozīme. Mīlestības apliecinājumiem šīs krāsas rozes noteikti ir vispiemērotākās, taču tās derēs arī apsveikumiem un pateicībām.

Baltas krāsas rozes simbolizē melanholiju un pat nelielu devu skumjas, tāpēc priecīgos notikumos šie ziedi varbūt nebūs tā labākā izvēle. Šos ziedus var dāvināt tad, ja cilvēks raizējas vai uztraucas par saņēmēju, tādā veidā paužot savu līdzjūtību.

Foto: Shutterstock

Interesanti, ka rozā krāsas rozes simbolizē ilgas un žēlastību, tāpēc šie ziedi derēs dažādu dzīves situāciju apdāvināšanā. Piedošanas lūgšanai šīs krāsas rozes noteikti būs piemērotākās, tāpat tās derēs kāda priecīga notikuma atzīmēšanai. Rozā rozes pasniedz arī kā pateicību.

Maigās, persiku krāsas rozes simbolizē pieticību un arī godīgumu, tāpēc šīs rozes var dāvināt sadarbības partneriem vai arī cilvēkiem, ar kuriem gribas noturēt labākas attiecības.

Purpurkrāsas rozes asociē ar burvību, tāpēc šo ziedu izvēle būs pārliecinoša izvēle teju visās ziedu apdāvināšanas situācijās.

Oranžas krāsas rozes simbolizē aizraušanos, tāpēc tās ieteicams dāvināt cilvēkam, kurš ir iemīlējies, vai arī situācijās, ko var pielīdzināt lielai aizrautībai. Šai krāsai ir arī pozitīva enerģētika, tāpēc tās piemērotas tikai priecīgiem dzīves mirkļiem.

Dzeltenas rozes ar savu saulaino krāsu iepriecinās katru saņēmēju, un, kā izrādās, tad šiem ziediem nozīme skaidrojama ar draudzību. Šīs krāsas rozes būs piemērotas dāvināšanai, ja grib par sevi atgādināt, kaut ko lūgt vai aicināt otru.

Noderīgus padomus par rožu un citu griezto ziedu iegādi un glabāšanu vāzēs var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!