Starp mazprasīgajiem telpaugiem noteikti var ierindot naudas koku, kas patiesi neprasa lielas pūles, lai skaistais zaļums priecētu acis. Tomēr, kas par daudz, tas par skādi, un to noteikti var teikt par laistīšanu attiecībā uz šo augu. Nebūs labi, ja augu regulāri pārlaistīsi, bet arī iekaltēšana par labu nenāks. Kā atrast zelta vidusceļu?

Naudas koki jeb krasulas visai labi aug savā nodabā, vien retu reizi liekot saimniekam parūpēties, un laistīšana ir viens no retajiem darbiņiem, kas jāizdara. Nereti gadās, ka auga saimnieks, labu gribēdams, laista vairāk nekā vajadzētu, jo tādējādi cenšas attaisnot retās rūpēs ar mēslošanu un citiem aprūpēšanas darbiem. Pārlaistot naudas koku, tas sapūs un aizies bodā, un ko glābt būs teju neiespējami. Tomēr tas, cik bieži un daudz nepieciešams augu apgādāt ar ūdeni, atkarīgs arī no konkrētā posma. Piemēram, laikā, kad augam ir aktīvais augšanas periods, jālaista regulāri, kolīdz augsne ir pažuvusi, savukārt ziemas sezonā, miera periodā, tas jādara vien minimāli, saglabājot augsni gandrīz sausu, norāda ''Rīgas ziedi''. Jebkurā sezonā lieks mitrums traucēs augam uzziedēt. Svarīgi izraudzīties augam podu, kuram iespējams noliet lieko ūdeni. Ja atstāsti to mirkstam ūdenī, saknes sapūs un nekas vairs nebūs glābjams.

Kā pārbaudīt, kad augam ir vajadzība pēc ūdens? Ar pirkstu pārbaudi mitruma līmeni augsnē, pataustot ne vien pašu virskārtu podiņā, bet vismaz 1,5 cm dziļāk – ja augsne joprojām sausa, tad vajadzētu apliet, ja jūtams mitrums, ļauj vēl nedaudz pažūt. Jāņem vērā, ka augsnes apakšējos slāņos mitrums saglabājas ilgāk, tāpēc ne vienmēr var spriest par mitrumu pašā augšējā slānī.

Vairāk izzināt šo telpaugu un prasības tā kopšanā var šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!