Foto: Romāns Kokšarovs/F64

25 gadus vecais basketbolists Rolands Šmits šajā nedēļā pārsniedza 1000 gūto punktu robežu Spānijas ACB līgā, bet pavisam drīz kļūs par visvairāk spēļu aizvadījušo latvieti šajā līgā. Divās sezonās "Barcelona" komandā pie Svetislava Pešiča nozīmīgāku spēles laiku viņam izpelnīties neizdevās, bet trešā sezona Katalonijā iesākusies daudzsološi. Ne tikai tāpēc, ka komandas līdera Nikolas Mirotiča nespēlēšana ļāvusi tikt pie vairāk minūtēm laukumā. Jaunais galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs izmanto plašāku spēlētāju rotāciju un nerespektē autoritātes. Tādam darbarūķim kā Rolands tā ir laba ziņa.

Jā. Niks Kalatess ir ļoti augstas klases spēlētājs, lielisks saspēles vadītājs, kurš vispirms domā par saviem komandas biedriem. Sākotnēji uz dažām viņa piespēlēm pat nenoreaģēju. (Smejas) Esot kopā ar viņu laukumā, nemitīgi jābūt gatavam, ka var sekot piespēle. Arī pašā pēdējā brīdī.

Bet otrdien tev efektīgo alley-oop danku izkārtoja Ādams Hanga.

Tā mums bija speciāli uz alley-oop izveidota izspēle.

Ar Jasikēviču esat aprunājušies aci pret aci? Kā viņš redz tavu lomu komandā un uz kādu spēles laiku tu pats ceri šajā sezonā?

Divatā neesam runājuši. Domāju, ka individuālās sarunas viņam bijušas ar kapteiņiem. Bet, cik zinu, tad pie viņa ir tā – ja labi trenēsies un laukumā izpildīsi prasīto, tad vienmēr dabūsi arī spēles laiku. Viņš ir taisnīgs treneris. Nav svarīgi, kāds ir tavs statuss kā spēlētājam. Ja viņš redz, ka pret tevi ir "mismatch" pozīcija, viņš uzreiz šo priekšrocību centīsies izmantot.

Klau, bet tevi taču ne reizi vien gribēja dabūt Kauņas "Žalgiris", kad to vēl vadīja Jasikēvičs. Arī tā tev ir laba zīme, vai ne?

Jā, interese par mani bija jau tad, kad vēl spēlēju "Fuenlabrada", pēc tam arī tad, kad spēlēju "Barcelona". Protams, ja interesējās "Žalgiris", tātad interesējās arī pats Jasikēvičs. Tas ir labi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!