Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Pirms nu jau vairāk nekā sešiem gadiem Latvijas kadetu basketbola izlase pirmoreiz Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas. Turnīra simboliskajā pieciniekā bez tagad NBA spēlējošā Rodiona Kuruca tika iekļauts arī Latvijas U16 izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks – spēlētājs ar vecumam neraksturīgu briedumu un aukstasinību. Tobrīd šķita, ka dažus gadus vēlāk bumba pēc gala auta izspēles drošās rokās nonāks arī lielajā izlasē. Taču Amerikā daudzsološais basketbolists pārrāva krusteniskās saites. Divreiz... Šoruden Zoriks atgriezies mājās, lai "VEF Rīga" komandā atgūtu basketbola garšu un atrādītu savas prasmes uz Eiropas skatuves. Un, iespējams, beidzot debitētu arī Latvijas valstsvienībā.

Jā, ik pa laikam uzrakstīja, uzturējām kontaktus. Pirms iepriekšējās sezonas biju pie viņa aizvadījis individuālos treniņus. Līdz nopietnām sarunām nonācām pavasarī, kad man vaicāja, vai domāju palikt Amerikā? Aprīļa sākumā man tika izteikts piedāvājums, ko apdomāju aptuveni mēnesi. Bija jāsaprot, kam uzticēties un ko darīt turpmāk.

Cik liela nozīme bija tam, ka tevi aicināja tieši Gailītis?

Tam noteikti bija liela loma. Man bija svarīgi, ka komandā ir treneris, kurš man uzticēsies un ļaus spēlēt. Gailītis man zina jau kopš U16 izlases laikiem. Tāpat būtiski bija tas, ka "VEF Rīga" spēlē Čempionu līgā, kas dod iespēju sevi parādīt uz lielākas skatuves.

Ja tev šodien jāizvērtē, ko kā basketbolists esi zaudējis šo divu smago traumu dēļ, kas tev nāk prātā pirmais?

Hmm... Vispirms pateikšu, ko esmu ieguvis – man ir uzlabojies metiens. Rehabilitāciju laikā daudz ko nevarēju darīt, tāpēc bieži gāju uz zāli mētāt. Pagājušajā sezonā vēl šķita, ka esmu zaudējis ātrumu – laukumā jutos lēns gan skrienot, gan lecot. Bet tagad jūtos daudz labāk. Tāpēc nevarētu teikt, ka traumu dēļ būtu kaut ko neglābjami zaudējis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!