Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājuši jau teju 20 gadi kopš par basketbola analītikas tēvu dēvētais Dīns Olivers publicēja revolucionāro grāmatu "Basketball on Paper". Viņa izgudrotie jēdzieni, kā, piemēram, "Četri faktori", kas noteiks spēles uzvarētāju, savulaik vairumam varēja šķist neizprotami, taču šobrīd ir vispārpieņemti ap NBA valdošajā diskursā. Kopš tā laika viņš strādājis četrās NBA komandās, no kurām pēdējā bija Vašingtonas "Wizards". Tas palīdzēja atrast kopīgu sarunas tematu, jo Olivers tieši Kristapu Porziņģi nodēvējis par analītikai visatvērtāko spēlētāju. Ekskluzīvā sarunā ar MVP viņš bija gatavs apspriest jautājumus, uz kuriem vēl relatīvi nesen nespējām rast datos balstītas atbildes.

Tie ir pareizie jautājumi, kurus var uzdot un galvenokārt arī pārbaudīt. Uz dažiem no tiem atbildēt būs sarežģītāk nekā uz citiem. Vienu no lietām, ko noteikti esmu ievērojis, varam saukt par Lukas Dončiča jautājumu. Ja viņš tik ļoti dominē pār bumbu uzbrukumā, vai tas viņu padara par sliktāku spēlētāju aizsardzībā un uzliek lielāku slogu uz komandas biedriem? Noteikti ir iemesls tam ticēt.

Atgriežoties pie Bostonas, zinām Austrumu konferences lielos draudus. Milvoku spēles stils savā ziņā ir unikāls. Dievs vien zina, kas notiks FiladelfijāMaiami piedāvā vēl citādu spēles manieri ar labu bumbas kustību. Vai tev patīk Bostonas sastāva iespējas match-up ziņā pret viņu Austrumu konferences pretiniekiem?

Man nav iebildumu pret tām. Fundamentālā ziņā es ticu KP spējām adaptēties. Ja iedosi viņam pilnu sezonu, kurā jāspēlē starp ceturto un piekto pozīciju, domāju, ka viņš būs ļoti labs. Pats svarīgākais ir viņu saglabāt veselu. Katrai play-off sērijai ir mazas pretspēlētāju priekšrocības, kurām galu galā var pielāgoties, ja tev ir pareizais treneris. Manas sajūtas saka, ka [Džo] Mazula ir diezgan labs treneris. Tādas lietas turpinās atgādināt par sevi, bet, cerams, KP sagādās vairāk priekšrocību pret savu pretspēlētāju laukuma otrajā pusē. 

Viņš varbūt nav Jannis, bet viņš var spēlēt ar driblu. Viņš varbūt nav [Nikola] Jokičs ar viņa prasmēm piespēlēt, bet viņš rada pretiniekiem neparocīgas situācijas. Tas allaž ir vērtīgs ierocis viņa spēles manierē. Īpaši, kad nonāc līdz play-off mačiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!