Foto: AP/Scanpix/LETA

Viņš bija īsts spēka uzbrucējs, kādi mūsdienu NHL ir retums. Riks Tokets karjeras laikā iemeta vairāk nekā 400 vārtu un nopelnīja teju 3000 soda minūšu. Uzreiz pēc spēlētāja karjeras beigām viņš pievērsās trenera darbam, taču dažus gadus vēlāk gandrīz nonāca cietumā. Šodien Tokets ir savu spēlētāju un kolēģu mīlēts un cienīts treneris, kurš Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvēto Vankūveras "Canucks" komandu no viduvējības pārvērtis par pretendentu uz Stenlija kausu.

Tikmēr kā treneris viņš sevī attīstījis pavisam citas īpašības. ""Esmu daudz iemācījies no šiem puišiem. Mēs [treneri] neesam muļķi, mēs zinām daudz, taču ir dažas lietas, kurās esam izmantojuši informāciju no spēlētājiem. Viņi saprot spēli. Kā trenerim tev jābūt idiotam, lai domātu, ka komanda var spēlēt tikai pēc tava prāta, vai nespēlēt vispār."

Šomēnes Vankūvera septiņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un ar 92 punktiem ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē. Visā līgā vairāk punktu ir tikai "Bruins" (95) un Uvja Balinska pārstāvētajai Floridas "Panthers" (94).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!