Foto: Kadrs no video

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafts aizritēja krietni klusāk nekā ierasts, un ne tikai tāpēc, ka uz ielas ir 2020. gads – lielākoties iemesls bija spilgtu talantu trūkums. Arī nākamais gads nav diezko cerīgāks, taču kā nereti gadās – tas ir klusums pirms vētras. Ar aizturētu elpu basketbola speciālisti gaida 2023. gada draftu: pēc pašreizējā NBA kolektīvā līguma noteikumiem – pirmo iespēju, kad lielajās čībās drīkstēs iekāpt patlaban 16 gadus vecs zēns vārdā Emoni Beitss. "Nākamais Kevins Durents" un "labākais vidusskolu basketbolists kopš Lebrona Džeimsa".

Pārspīlējumi, vērtējot jaunos talantus, amerikāņu sporta medijos nav nekas jauns. Varētu pat teikt, ka tā ir ikdiena – normāla sporta biznesa sastāvdaļa. Tomēr nav tā, ka Beitss nebūtu neko paveicis, lai viņa vārds tiktu minēts vienā teikumā ar Durentu un Džeimsu. Proti, arī otrajā vidusskolas gadā viņš aizveda komandu līdz rajona finālam (kas gan palika neizspēlēts Covid-19 pandēmijas dēļ). Kas palika noklusēts iepriekšējā rindkopā – Beitss tika atzīts par visas ASV labāko vidusskolu basketbolistu otrajā vidusskolas gadā, esot vien 15 gadus vecs. Zēnu konkurencē neviens neko tādu nekad nebija paveicis. Lebrons Džeimss šo balvu savulaik saņēma divreiz, taču – ne reizi tik agri (ASV vidusskola ilgst četrus gadus). Beitsa iespētais nepalika nepamanīts arī NBA zvaigžņu Dveina Veida un Džeisona Teituma acīm, izpelnoties apsveikumus tviterī.

Savukārt līdzības ar Durentu savelk Beitsa ķermeņa uzbūve un pozīcija laukumā – 206 auguma centimetri, garas rokas ar izstieptiem, pagaidām vēl minimāliem bicepsiem, nevainojama metiena tehnika, spēlējot kā otrajam vai trešajam numuram ārējā līnijā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!