Foto: DELFI kolāža

NBA komandas Sakramento "Kings" formas krekls ar 55. numuru tūkstošgades mijā bija starp pieciem pārdotākajiem visā līgā. Džeisona Viljamsa izpildītās piespēles bija iepriekš vēl neredzētas, un tāpēc tik neparedzamas, ka basketbola līdzjutēji visā pasaulē kādu laiku palika ar mutēm vaļā. Pat tiesneši pazuda tulkojumā, mēģinot saprast, vai tikko redzētais atbilst spēles noteikumiem. Viņš iedvesmoja bērnus un jauniešus, kuri steidza uz tuvāko laukumu, lai mēģinātu atkārtot tikko televīzijas ekrānā redzēto un ķertu kaifu no efektīgas piespēles komandas biedram. Par "Balto šokolādi" iesauktais puisis atstāja neizdzēšamu iespaidu NBA vēsturē, taču par superzvaigzni tomēr nekļuva. Tam ir grūti noticēt, taču viņš tā arī ne reizi nepiedalījās NBA Zvaigžņu spēlē.

Viljamss spēlēja ērā, kurā ar viņa prasmju komplektu bija grūti izcelties. Viņa labākie gadi bija Aiversona NBA, kad līgas labākie aizsargi – Braients, Kārters, Džeisons KidsStīvs Nešs, Stīvs Frānsiss un Stefons Mārburijs – bija ražīgākajā vecumā. Bet vidēji spēlē sakrātā statistika joprojām noteica basketbolista statusu. Viljamsam tas pamatīgi iezāģēja. Viņš sakrāja 12 punktus un 12 piespēles uz 100 uzbrukumiem, taču vidēji mačā sanāca tikai 11 punkti un 6,8 piespēles. Kad viņa pārstāvētās komandas bija prožektoru gaismā un spēlēm bija vislielākās likmes, Viljamsa statistika nebija tik iespaidīga, lai konkurētu ar pašiem labākajiem. Bet, kad statistika bija labāka, viņš nespēlēja konkurētspējīgā komandā.

Labākās izredzes piedalīties "All-Stars" spēlē viņam bija starp 2002. un 2005. gadu, kad "Grizzlies" sastāvā viņš vidēji spēlē guva 11 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!