Foto: AP/Scanpix/LETA

Ja šo rakstu vēlētos iesākt pēc ASV supervaroņu stāstu klasikas labākajiem paraugiem, tas izskatītos apmēram šādi: "Viņa vārds ir Frīdoms. Ikdienā viņš ir pavisam parasts NBA basketbolists, kurš ik pārdienas velk mugurā līgas titulētākās komandas – Bostonas "Celtics" – kreklu, lai piedalītos kārtējā sporta izrādē. Taču, kad to novelk, viņš iestājas pret visām pasaules netaisnībām – nebaidās runāt tieši, bet atklāj, ka NBA "karalis (Lebrons Džeimss) ir kails", un krietni sabojājis miegu vairākiem pasaules līmeņa politiķiem un biznesa organizāciju vadītājiem. Viņš ir mūsdienu varonis, kas apmetni nenēsā..." ...vai arī pašnāvnieks. No kura atteikusies paša ģimene un kam Turcijā jau sagatavota cietuma kamera.

Enesa problēmas sākās, kad 2016. gada 15. jūlijā Turcijā notika militārs mēģinājums gāzt valsts varu. Neskatoties uz diezgan straujo ofensīvu, pučistiem neizdevās nosargāt savus ieņemtos objektus, un varu valstī saglabāja Redžeps Erdogans. Īsi pēc šiem notikumiem spēlētājs savā tvitera profilā paziņoja, ka Erdogans esot "Mūsu gadsimta Hitlers".

2017. gadā Turcijas dienesti mēģināja noorganizēt basketbolista aizturēšanu Indonēzijā – meklējot Enesu, tiesībsargi naktī ieradās komandas nometnes adresē, taču spēlētājs tobrīd atradās citur – viesnīcā. Saņēmis brīdinājumu par notiekošo

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!