Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kā basketbola treneris viņš sev iztiku pelna vien padsmit gadus, bet šajā laikā jau paspējis vadīt Latvijas titulētāko vīriešu basketbola klubu, izcīnījis medaļu Eiropas junioru čempionātā un bijis galvenā trenera asistents gan sieviešu, gan vīriešu valstsvienībās. Var teikt, ka Artūrs Visockis-Rubenis basketbolā ir iekāpis pa logu, taču ar savu attieksmi pret darbu spējis kompensēt pieredzes robus. Reiz jau paspējis sevi sadedzināt, bet tagad atradis balansu starp basketbolu un ikdienas pienākumiem ne tikai pret ģimeni, bet arī valsti.

Šodien viņš atkal ir vīriešu izlases galvenā trenera asistents, bet Bagatska vietā tagad ir itālietis Luka Banki. "Patiesībā viņi ir līdzīgi. Abi ir harismātiski, nenogurst no runāšanas un var jēgpilni sarunāties ne tikai par basketbolu. Otrkārt, abi ļoti novērtē asistentu darbu. Manuprāt, Luka ir atjaunojis spēlētājos ticību, ka varam vinnēt jebkuru komandu. Šī ticība saglabājās līdz pat tam nelaimīgajam pēdējo sekunžu metienam Melnkalnē. Pēc tam kaut kas notika..." 

Pirmoreiz par iestāšanos Zemessardzē viņš aizdomājās jau pēc Krimas okupācijas 2014. gadā, taču basketbols paņēma arī visu brīvo laiku. Tas mainījās 2020. gadā, kad pasauli kājām gaisā sagrieza pandēmija. "Pamatapmācību izgāju pirms diviem gadiem. Tā bija viena no labākajām manas dzīves pieredzēm..." 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!