Foto: Imago/Scanpix/LETA
Sifana Hasana pamatoti tiek daudzināta kā jaunā pasaules skriešanas zvaigzne – vēsturiskas uzvaras pasaules meistarsacīkstēs, tad fenomenālas trīs medaļas Tokijas spēlēs, bet tagad arī uzvara savā karjeras pirmajā maratonā – aprīļa beigās Londonā. Vispasaules slava un apbrīna! Tomēr 30 gadus vecās sportistes stāstā ir lappuses, kas paliek neatvērtas: bēgšana no dzimtās Etiopijas 15 gadu vecumā, bet tad mīklainais "Oregonas projekts", kura pastāvēšanu izbeidza apsūdzības dopinga pārkāpumos un seksuālā vardarbībā.

Taču Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pēc projekta apsekošanas 2006. gadā bija pavisam citās domās, uzskatot, ka ilgstošā dzīve īpašajās mājās savā ziņā pielīdzināma tā dēvētajam asins dopingam, kad tiek manipulēts ar asinīm un to sastāvu. Tam piekrita arī dažādas organizācijas pakļautībā strādājošās komisijas, sagatavojot ārstu un ekspertu slēdzienus, apliecinot, ka šāda treniņu metodika ir tiešā pretrunā ar antidopinga regulām, taču – tā arī neatrada legālu veidu, kā ierobežot vai slēgt Oregonas projektu.

Tikmēr Hasanai, kurai "Nike" jau bija kļuvis par galveno sponsoru, Portlendā viss patika, un turienes piegājiens deva tik ilgi kāroto rezultātu...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!