Foto: Mikus Kļaviņš

Jānis Blūms bija Latvijas basketbola izlases līderis un kapteinis, kura tālmetieni nereti noraka pretinieku izredzes uzvarēt. Šobrīd profesionālajā basketbolā savu ceļu būvē viņa dēls Roberts, kurš 18 gadu vecumā sevi negaidīti spilgti pieteicis Latvijas čempionē "VEF Rīga". Jau pastiepies garāks par tēti, nule kā saņēmis balvu kā Latvijas cerība basketbolā, bet pats saka – darbs neapstājas. Līdzības ar tēvu ir redzamas – gan ārienē, gan spējās paveikt lielu darba apjomu.

Roberts ir vēlais putns, Fomins piekrīt sarunā ar MVP. Pirmajos gados starp vienaudžiem neesot bijis tas ātrākais, stiprākais, veiklākais vai garākais, taču gribasspēka un darbaspēju jaunietim gan bijis pārpārēm.

"Ar sievu esam runājuši – vesela strīpa džeku bijuši talantīgāki, bet kas to būtu domājis, ka Robčiks tik tālu tiks! Tas pateicoties lielai gribēšanai," atzīst Fomins. Viņš atceras, ka Robertam bijusi tuva draudzība ar Paulu Katlapu (tagad pārstāv "Valmiera Glass"/ViA komandu – aut.). "Viņi no rītiem kārtīgi trenējās, motivēja viens otru, dzina uz priekšu. Kāvās gandrīz katru treniņu... (Smejas.) Neviens negribēja piekāpties, viens otru vaktēja, lai tas ko nenošmauc. Sportiski tas ir baigi forši, ka džeki jau no 1. klases riktīgi "dod virsū". Tas parāda, ka sports viņiem nav vienaldzīgs, vēlme uzvarēt ir augstā līmenī."

"Roberta raksturs nav tas vieglākais. Viņš šad tad var būt arī nejauks, bet – sportā tā jābūt. "Maigoņi" jau neko dzīvē nesasniedz.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!