Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

2008. gada pavasarī otro reizi karjerā pacēlis virs galvas Stenlija kausu, jau rudenī kanādietis Marks Hartigans ieradās Rīgā – lai papildinātu jaundibinātā KHL kluba Rīgas "Dinamo" rindas. Uzbrucējs te pavadīja divas ražīgas sezonas, starp tām gan ļaujoties kaislīgam romānam ar Maskavas CSKA – par ko Latvijā izpelnījās nodevēja birku, jo savstarpējās spēlēs nebija paipuisītis. Savu NHL karjeru kanādietis savulaik uzsāka Atlantas "Thrashers" komandā, ko tolaik vadīja Bobs Hārtlijs... Gana daudz zīmīgu saskares punktu, lai saruna ar bijušo spēlētāju būtu saistoša arī tagad, desmit gadus pēc viņa pēdējās spēles "Dinamo" kreklā.

Kas notiek uz ledus, tas paliek uz ledus – tāds ir Hartigana rezumē šodien, desmit gadus pēc saķeršanās. "Par to situāciju īsti nerunājām, līdz kāds no komandas biedriem to nepacēla gaismā. Kaitināt pretiniekus, palīst zem ādas – tas ir mans darbs! Šuplers sākumā bija nesaprašanā: kā tā, kāpēc pelnu tik daudz noraidījumu. Bet reizē ar mani tiek noraidīts arī otrs spēlētājs, un esmu viņu izvedis no pacietības tiktāl, ka viņš vairs nedomā par hokeju, bet gan par to, kā man atriebties. Ozoliņš ir neticams spēlētājs, mans mērķis bija izprovocēt viņu, un tas nostrādāja."

Karjeru Hartigans noslēdza 2012. gadā – desmit gadus pēc tam, kad ienāca profesionālajā hokejā, pa taisno no universitātes komandas kā brīvais aģents ielecot NHL kluba Atlantas "Thrashers"sastāvā. Vienībā, kuru tolaik vadīja Bobs Hārtlijs – patlaban Latvijas izlases galvenais treneris ar sapni aizvest valstsvienību līdz olimpiskajām spēlēm. Vīrs, par kuru hokejisti lielākoties izsakās vispārākajā pakāpē, kura dzīves un hokeja filozofija kalpo kā paraugs, kura augstie standarti un principi... "...man viņš nepatīk. Tas nav cilvēks, kuru cienu," šo virzienu strauji maina Hartigans. Viņam spēlēšana Hārtlija vadībā atmiņā palikusi kā psiholoģiskās izturības pārbaude, kas robežojusies ar pazemojumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!