Foto: Romāns Kokšarovs/F64
Olimpiskajās zelta medaļās īsta zelta patiesībā ir tik, cik melns aiz naga – pāris procentu. Tieši tāpat arī sudraba godalgās pieļaujams iekausēt ko lieku – nomaskējot to zem augstākas raudzes cēlmetāla nosaukuma. Šis amizantais fakts nez kāpēc bija pirmais, kas atausa prātā, viņnedēļ ieraugot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) nosauktos "zelta" un "sudraba" ziemas sastāvus nākamajai – Pekinas olimpisko spēļu sezonai.

Raugoties caur šādu prizmu, LOV sastāvi Pekinas ziemas olimpisko spēļu sezonai mazliet izbrīnīja. Vai varbūt jāsaka – patīkami pārsteidza. Jo, izrādās, ka olimpiskajā sezonā esam spējīgi un gatavi maksāt "pilnu pansiju", piemēram, 19 kamaniņu sporta pārstāvjiem (piecas divnieku ekipāžas!), no kuriem spēlēs nākamgad varēs piedalīties maksimums desmit, un 15 bobslejistiem – no kuriem uz Pekinu drīkstēsim vest astoņus. Ja oficiālos, dažbrīd jau tā strīdīgos kritērijus izpildījuši 37, arī tas nekas – vēl desmit atlētus varam atļauties piemest klāt arī bez aizvadītajā sezonā uzrādīta rezultāta. Tas nozīmē, ka nauda ir, un mūsu galvenajiem favorītiem nekā netrūkst!

Kas, pie velna, ir virsrakstā piesauktā Sniegbaltīte, kāds vaicās? Biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Jo vēl jau nevar zināt, kā beigsies viņa kodiens aizliegtajā ābolā, kas nu iesprūdis rīklē... Tāpēc LOV sastāvos viņa nav. Taču labāk paanalizēsim sīkāk tos, kas tur ir.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!