Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
3x3 basketbolā situācija laukumā mainās strauji – pamirkšķini acis un jau esi spiests noskatīties, kā pretinieks iemet vieglus punktus no groza apakšas. Taču temps un intensitāte šo sporta veidu raksturo notikumos, kas risinās ārpus laukuma robežām. Vēl pavisam nesen olimpiskie čempioni devās uz treniņnometni Serbijā, lai vēlāk iekļautos Ķīnas komandās. Kopš tā laika ieceres vairākkārt mainījušās, un nebūs liels pārsteigums, ja pēdējās izmaiņas vēl tikai priekšā.

Taču šobrīd tas vairs nav aktuāli – kopā ar Strēlnieku, Ausēju, vienu ķīnieti un vienu serbu, "Riga 3x3" komandu veidos Čavars un Krūmiņš, kuru atgriešanos dzimtenē sportistu menedžments nospēlēja gluži kā odu patriotismam, aiztaupot publikai reālo apstākļu izklāstu. Lai vai kā, četri spēlētāji no iepriekšējās sezonas sastāva ļauj izvairīties no reitinga punktu zaudēšanas.

Lai gan olimpisko čempionu pievienošanās starptautiskajām komandām tika iesaiņota kā jauns izaicinājums, patiesībā tā vienkārši ir lieliska iespēja nopelnīt. Ambiciozās lielvalsts ideja pavisam banāla – papildinot piecas vai sešas savas komandas ar pasaules spicākajiem ielu basketbolistiem, šajās vienībās spēlējošie ķīnieši varēs krāt punktus nāciju reitingam, lai Ķīna automātiski kvalificētos 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm

Tomēr šāda shēmošana negāja pie sirds citu valstu pārstāvjiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!