Foto: F64

Aizvadītajā sezonā slēpes un plinti teju metis krūmos, talantīgākais Latvijas jaunās paaudzes biatlonists Renārs Birkentāls šoruden debitēs pieaugušo konkurencē, kur katra kļūda var maksāt dārgi. Kaut gan iepriekšējais gads talsenieku nav saudzējis, iespējams, jau tagad – vien 23 gadu vecumā – viņš ir Latvijas izlases otrais numurs aiz Andreja Rastorgujeva. Joprojām bez pastāvīga trenera, pats plānojot sev treniņus un saņemot ļoti ierobežotu finansējumu. Sarunā ar MVP viņš neslēpj: šī sezona elites līmenī būs ļoti svarīga, jo rezultāti tajā noteiks – palikt biatlonā vai tomēr meklēt citu nodarbošanos.

Gada pirmajos mēnešos federācija ar kavēšanos izmaksāja Birkentālam pāris 600 eiro pabalstus, taču nu šī summa samazinājusies uz pusi, turklāt maksājums pie sportista nonākot vēl retāk. "Pavasarī LBF pateica, lai atrodu kādu sponsoru. Atbildēju, ka varu iet runāt ar cilvēkiem un uzņēmumiem, taču mana problēma ir tikt līdz tādai sarunai. Esmu mēģinājis piekļūt uzņēmējiem, taču nesekmīgi, cilvēki ir aizņemti. Caur e-pastiem – vispār nekādas atsaucības. Aicināju federāciju novest mani līdz šādai sarunai, tad es iešu un runāšu, taču nekā... Arī LBF sūdzas, ka nevar atrast kompānijas, kas būtu ieinteresētas."

LBF un Čakara skandāla zenītā federācijas prezidents Kaspars Sakniņš mudināja biatlonistus apvienoties vienotā komandā un trenēties izlases treneru Valda Bērziņa un Reiņa Korsūnova pārraudzībā. Birkentāls stāsta – epizodiski ar šiem speciālistiem ir strādājis, taču viņi uzticību nevieš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!