Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Rihards Lomažs atgriezies tur, kur liela daļa pašmāju groza bumbas līdzjutēju viņu agrāk vai vēlāk redzēja atgriežamies – Eirolīgā. Turklāt nebūs melots sakot – vienā no Eiropas grandiem. Pēc pēdējo gadu snieguma varbūt to nepateiksi, taču "Virtus" ir viens no tradīcijām bagātākajiem basketbola klubiem visā Eiropā, bet Boloņa – Eiropas basketbola galvaspilsēta. Basketbola modi tajā šobrīd diktē Luka Banki. Vēl viens "savējais".

"Kad Skariolo vietā atnāca Banki, mainījās visa psiholoģiskā pieeja," stāsta Čezare Milanti no "eurohoops.net", viens no Itālijas basketbola apskatniekiem, ar ko aprunājās MVP. "Tas, kas Banki piedzīvojumu ar "Virtus" padara īpašu, manuprāt, ir fakts, ka viņš atkal savedis tuvāk komandu un fanus. Ja tu šodien aiziesi pie "Virtus" fana un paprasīsi, lai viņš izvēlas – mamma, tētis vai Luka Banki – es neesmu drošs, ka visi izvēlēsies vecākus... (Smejas.) Viņš ieradās ar pareizo attieksmi un enerģiju, un pratis no spēlētājiem izdabūt visu labāko. Luka Banki ir šīs komandas varonis, visi viņu mīl. Viņš pagaidām nav pieļāvis nevienu kļūdu."

Riharda Lomaža pievienošanās "Virtus" sekoja pēc tam, kad klubu atstāja Džalīns Smits – amerikāņu aizsargs tika piesaistīts vasarā, taču netika pie cerētās lomas. "Virtus" līdzjutēji viņa piesaisti gan vēl līdz galam nesaprot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!