Foto: DELFI kolāža

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā debitējusi ar pārliecinošu uzvaru pār Libānu, taču svētdien gaidāms pavisam cita kalibra pretinieks – Francijas valstsvienība. MVP eksperti Ainars Bagatskis, Nikolajs Mazurs un Rihards Lomažs bija vienisprātis, ka pirmo spēli pēc iespējas ātrāk jāaizmirst, lai mentāli būtu gatavi cita līmeņa basketbolam. Pret Franciju svarīgākais būs mazajiem izturēt spiedienu uz bumbu, lai komanda spētu veidot iecerētos uzbrukumus un nonāktu līdz loģiskam metienam. Pretējā gadījumā atklātā basketbolā Latvijas izlasei pret atlētisko un ļoti talantīgo Franciju būs maz izredžu uz panākumu.

"Pirmkārt, jādabū labs un loģisks metiens, lai varam kontrolēt pāreju no uzbrukuma aizsardzībā," par gaidāmo spēli pret Franciju saka Mazurs. "Ja pieci pret pieci basketbolā [Nando] de Kolo un [Evans] Furnjē gribēs spēlēt viens pret vienu, neiesaistot pārējos, tas jebkurā gadījumā būs labāk, nekā tad, ja viņi ar piespēlēm sāks izmētāt visu komandu." 

"Jā, Francijai ir supertalanti, taču esmu ar dažiem no viņiem spēlējis kopā un zinu, ka viņi var salūzt," piebilst Lomažs. "Esmu dzirdējis, ka jau gadiem ilgi jūtamas nesaskaņas starp treneri [Vensānu Kolē] un dažiem spēlētājiem. Jācer, ka spēsim to izmantot." 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!