Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šajās dienās pirms 18 gadiem pieredzējām divu nākamo NBA spēlētāju Andra Biedriņa un Darko Miličiča dueli Rīgas Sporta manēžā. Jau dažus mēnešus vēlāk 213 centimetrus garais serbs dalīja vienu skatuvi ar Lebronu Džeimsu, NBA draftā aiz sevis atstājot tādus nākamos līgas spīdekļus kā Karmelo Entonijs, Kriss Bošs un Dveins Veids. Taču tā brīža "viņam piederēs šī līga!" no "drafta lielākā izgāšanās" šķīra vien pāris gadu... Tagad Darko Miličičs audzē ķiršus, basketbolu atstājis pagātnē un ir laimīgs. Stāsts par viņu ir stāsts par pārpratumiem, likteni, izvēlēm un pieņemšanu.

"Pick'n'roll" simulācija, ieraujoties caur kreiso pusi, caur labo pusi, apspēlēšana no perimetra, bumbas saņemšana uz "ūsiņas" ar muguru pret grozu un aizsarga apspēlēšana, trīspunktnieku sērija, pusāķa metienu sērija, metieni pēc dribla. Desmit minūtes pēc treniņa sākuma caur vienām zāles durvīm no blakus telpas, tikko beidzis pirmsspēles treniņu, ienāk komandas treneris Riks Kārlails (jā, tas pats, kurš tagad Dalasā vada cīņā pāris citus talantīgus eiropiešus) un acumirklī vērš skatu uz stalto ārzemnieku, kurš netipiski tādu parametru cilvēkam tik viegli kustas pa laukumu. Pēc 45 minūtēm treneri, padodot bumbas, knapi spēj turēt līdzi spēlētājam. Darko, pagriezies pret aģentu, vaicā: "Vēl?" Aģents noliedzoši pakrata galvu, un 17 gadus vecais jauneklis sāk vieglu riksīti ap basketbola laukumu, lai atsildītos...

Miličiča demonstrētais atstāja vērotājus pavērtām mutēm. Ātrums, veiklība, atlētiskums, metiens, vienlīdz labas abas rokas, apspēlēšanas kustības – neviens negaidīja ko tādu! Dumarsa blociņā Boša vārds tika pārsvītrots – Miličičs bija īsts centrs, kamēr Bošs vairāk ceturtais numurs. Savukārt cits amerikāņu mīlulis Karmelo Entonijs Dumarsam nebija interesants, jo "Pistons" vieglā uzbrucēja pozīcijā nākotni saistīja ar komandā jau esošo Taišonu Prinsu.

"Viņam piederēs šī spēle. Mums būs jābūvē jauna arēna. Vienīgais, kas var iznīcināt šādu zēnu, ir sieviete," ESPN citēja "Pistons" skautu Vilu Robinsonu, kurš iepriekš bija gadiem ilgi strādājis par treneri koledžu basketbolā. Cits ESPN žurnālists Marks Steins tikmēr pat veica aptauju starp NBA skautiem, vai Miličiču nevajadzētu draftēt pirms Lebrona Džeimsa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!